loading...
Здравље Издвајамо

5 РАЗЛОГА ЗАШТО ЈЕ ДОБРО ПИТИ РАКИЈУ: Ево неоспоривих аргумената зашто је ово пиће драгоцено (ВИДЕО)

Пити ракију није само својеврсни доказ мушкости, нити у случају да пијете квалитетну ракију статусни симбол. Конзумација ракије може донети и неколико здравствених предности – наравно, уколико се не претерује с количинама.

Уколико вас боља половина или било ко нападне због дружења с ракијом, изнесите јој један од ових аргумената.

Продужује животни век

Превелике количине ракије, и било којег другог алкохола, ће вам дефинитивно скратити животни век, али умерена количина вам га може продужити. И то због тога што антиоксиданси помажу у борбу против радикала који су главни узрок старости.

Пијте ракију умерено, да не дођете у ову фазу, погледајте пародију

Ослобађа од стреса

Уколико је пијете у умереним количинама, ракија делује на нервни систем, тако да вас опушта. Понављамо – само уколико је пијете у умереним количинама.

Смањује ризик од можданог и срчаног удара

Одлична ствар код ракије је та што спречава стварање наслага холестерола у вашем кардиоваскуларном систему, те вам помаже да се смањи количина холестерола. А све то драстично смањује опасност срчаног и можданог удара.

Помаже у превенцији прехладе

Вероватно нисте знали да ракија може да послужи као одличан сируп за кашаљ. Исто тако алкохол помаже да се убију све бактерије у грлу. Најбољи ефекат ћете постићи ако га помешате с топлом водом и лимуном.

Не гоји

Ево одличног аргумента – за разлику од газираних, па чак и неких „природних“ сокова, ракија је алкохол с малим бројем калорија! Испијањем ракије смањујете холестерол у крви и не подижете килажу.

 

 

Извор: Београд.ин/Србија јавља

loading...