Издвајамо Србија

АГЕНЦИЈЕ НАПРАВИЛЕ ВЕЋЕ РАЧУНЕ: Ако потрошњу струје очитавају страначке агенције, шта раде запослени у ЕПС-у?

Проблеме са високим рачунима за струју за децембар, које су добили грађани Србије, направиле су пре свега агенције које се баве очитавањем бројила, сазнаје „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И док се партијски службеници препуцавају око кривице, ми питамо какве агенције и шта раде сви они запослени у ЕПС-у, ако агенције очитавају бројила?!

Према нашим информацијама, поједине агенције за очитавање бројила, од укупуно 10-так колико ангажује ЕПС, направиле су грешку јер су бројила очитавали после празника, чак и после Божића, а пријављивали су податке као да су утрошак струје у децембру са бројила очитавали 1. или 2. јануара.

Ове неправилности је наводно открила унутрашња контрола након бројних пријава и жалби грађана да су у децембру добили значајно увећане рачуне за струју.

Премијер Србије Александар Вучић данас је изјавио да је након што је добио више од 100 писама грађана који су се жалили на високе рачуне за струју, јутрос разговарао са директором ЕПС-а Милорадом Грчићем и да су установили „да је било грешака у систему“.

„Нови рачуни ће стићи на адресе грађана а новац ће им бити враћен. Или, ако су већ платили, у наредном месецу ће платити мање“, рекао је премијер Вучић.

Како је навео, установљено је шта је била грешка, а одговорни ће за то одговарати.

Грађанима је током дана стигло и извињење в.д. генералног директора ЕПС-а Милорада Грчића који је најавио да ће грађани бити обештећени а да ће одговорни за грешку бити смењени.

 

Извор: Блиц / Васељенска ТВ