Издвајамо Свет

Амерички војници побили жене и децу у Јемену

Један амерички војник је погинуо, а три војника су рањена током специјалне операције против Ал Каиде у Јемену. Локални званичници кажу да је убијено више од 40 терориста, али и 16 цивила, међу којима су жене и деца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, у америчким извештајима се наводи да је у нападу убијено 14 припадника Ал Каиде и да је акција била усмерена на локалног вођу те терористичке организације.

„Операција је почела у зору када је бомбардована његова кућа, а затим су из хеликоптера искочили падобранци и побили све у кући“, рекао је за Ројтерс један очевидац, који је желео да остане анониман.

Он је додао да је наоружани нападач отворио ватру на америчке војнике, који су напустили подручје, те да су затим хеликоптери бомбардовали и друге куће и да има пуно жртава.

Ројтерс, позивајући се на лекаре на лицу места, наводи да је 30 људи убијено и да су међу њима десет жена и троје деце. Локални званичници са којима је разговарао АФП тврде да је убијено осам жена и осморо деце.

То је прва америчка копнена операција у Јемену откако је земља потонула у грађански рат пре две године. Подсетимо, Америка је већ укључена у интервенцију Саудијске Арабије у тој земљи.

„Њујорк тајмс“ наводи да је реч о првој антитерористичкој акцији коју је одобрио Доналд Трамп откако је пре девет дана инаугурисан за 45. председника САД.

 

Извор: rs.sputniknews.com