Издвајамо Свет

Бивши уредник немачких новина, који је у својој књизи разоткрио како ЦИА контролише немачке медије ПРОНАЂЕН МРТАВ! (ВИДЕО)

Др Удо Улфкот, бивши немачки уредник новина чији је бестселер разоткрио како ЦИА контролише немачке медије, је пронађен мртав.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Улфкот је био уредник у Франкфуртер Аллгемеине Зеитунг, једним од највећих новина у Немачкој, када је објавио књигу “Потплаћени новинари,“ бестселер који га је коштао посла, а можда и живота.

Он је био 56. немачки медиј, којем је забрањено да извештава о свом раду у протеклих неколико година, и за кога је јављено да је умро од “отказивања срца.“

https://youtu.be/SUmOjQg68wU

Бивши уредник највећих новина у Немачкој је открио да ЦИА плаћа новинаре у Немачкој, Француској, Великој Британији, Аустралији и Новом Зеланду да подметну лажне приче – и да ЦИА покушава да доведе рат у Русију.

Признајући да му је живот у опасности, Улфкот је објаснио да је био у бољој позицији него већина новинара да разоткрије истину, јер није имао децу која би могла бити угрожена.

Говорећи за руски лист Руссиан Инсидер, Улфкот је рекао: “Када сам рекао Франкфуртер Аллегмеине Зеитунг-у да ћу објавити књигу, њихови адвокати су ми послали писмо претећи ми са свим правним последицама ако објавим било које име или тајне – али то ми не смета. Видите, ја немам децу о којима треба да се старам.“

Његови страхови за рат у Европи су га довели до одлуке да каже истину о корпоративним медијима који су под контролом обавештајних служби у име финансијске класе.

“Ја сам новинар око 25 година, и образован сам да лажем, издам, и да не кажем истину јавности,“ рекао је Улфкот за Руссиа Тодаy. “Био сам подржан од стране Централне обавештајне агенције, ЦИА-е. Зашто? Зато што сам про-Американац.“

“Немачки и амерички медији покушавају да доведу рат народу у Европи, да доведу рат у Русију. Ово је тачка без повратка, и ја ћу устати и рећи.. није у реду то што сам учинио у прошлости, манипулисао људима, вршио пропаганду против Русије.“

Улфкот је рекао да су већина новинара корпоративних медија у САД-у и Европи “такозвано незванично покриће,“ што значи да они раде за обавештајну агенцију. “Мислим да је то посебно случај са британским новинарима, јер они имају много ближе односе. То је посебно случај са израелским новинарима. Наравно, са француским новинарима… То је случај са Аустралијанцима, са новинарима из Новог Зеланда, Тајвана,па, има много земаља“ рекао је он.

Улфкотова књига “Потплаћени новинари“ је постала бестселеру Немачкој, али у бизарном обрту за који Улфкот каже да карактерише прекид изазван ЦИА-ином контролом западних медија, књига не може да се објави у немачкој штампи.

Улфкот је рекао: “Ни један немачки мејнстрим новинар не сме да извести о мојој књизи. У супротном ће он или она бити отпуштен. И тако имамо бестселер о ком ни један немачки новинар не сме да пише или говори.“

Он даље наводи да је у својим причама имао наређење од ЦИА-е да подметне у својим новинама лажну причу да је либијски председник Моамер Гадафи градио фабрику отровних гасова у 2011. години.

“Немачки и амерички медији покушавају да доведу рат народу у Европу, да доведу рат у Русију“, рекао је он за РТ. Ово је тачка без повратка, и ја ћу устати и рећи.. није у реду то што сам учинио у прошлости, манипулисао људима, вршио пропаганду против Русије, и није у реду оно што моје колеге раде, и што су радили у прошлости, јер су они потплаћени да издају народ не само у Немачкој, него и широм Европе… Веома страхујем од новог рата у Европи, и не бих желео да поново имам ову ситуацију, јер рат никада не долази сам од себе, увек постоје људи који подстичу рат, а то нису сам политичари, то су такође и новинари… Ми смо издали наше читаоце, само да бисмо погурали рат… Не желим више ово, доста ми је ове пропаганде. Живимо у банана републици, а не у једној демократској земљи у којој имамо слободу штампе!“

Погледајте видео:

 

Извор: Wебтрибуне.рс/Србија јавља