Издвајамо Србија

БРАВО ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ!Помажу завејаним грађанима на југу Србије

Војска Србије (фото:ЈуТјуб)

Стигла хитна наредба

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер Александар Вучић упутио је министра одбране Зорана Ђорђевића на југ Србије како би се указала помоћ завејаном становништву. Министар одбране ће у 17 часова одржати састанак са штабом за ванредне ситуације, док ће војска кренути са механизацијом да рашчишћава завејане путеве и да помаже угроженом становништву.

Подсетимо, саобраћај на ауто-путу Београд- Ниш заустављен је у оба смера код петље Трупале, и у колони је заробљено више аутобуса, камиона, путничких аутомобила… Део саобраћаја се преусмерава старим путем преко Алексинца, а на деоницу пута упућена је и Жандармерија. Такође, на излазу из града код казнено-поправног дома догодио се ланчани судар, у коме је повређено је 18 особа међу којима има шесторо деце.

– Код нас у Ургентни центар је довезено 18 повређених. Шесторо деце је дијагностификовано и биће пребачена на Дечју хирургију. Шесторо одраслих смо збринули са ортопедским повредама. Код осталих је у току дијагностика- изјавио је др Хаџи Бојан Марјановић, начелник одељења Ургентног центра у Нишу.

Др Снежана Радивојевић, начелница оперативне смене у Заводу за хитну медицинску помоћ у Нишу, рекла је са су хитне медицинске екипе из овог ланчаног судара збринуле 16 повређених, од којих су петоро деца.

Према незваничним информацијама, у овом ланчаном судару на излазу из Ниша, код затвора, учествовало је тридесетак возила. Разлог за овај судар је изузетно лоше време, као и то да неко од возача није користио зимске пнеуматике. Нишка полиција није саопштила детаље о овом ланчаном судару у Нишу. Према тврдњама очевидаца саобраћај је обустављен због чега је формирана дугачка колона возила.

Извор:srbijadanas.com