Издвајамо Србија

БРАВО ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ!Помажу завејаним грађанима на југу Србије

Војска Србије (фото:ЈуТјуб)

Стигла хитна наредба

Loading...

Премијер Александар Вучић упутио је министра одбране Зорана Ђорђевића на југ Србије како би се указала помоћ завејаном становништву. Министар одбране ће у 17 часова одржати састанак са штабом за ванредне ситуације, док ће војска кренути са механизацијом да рашчишћава завејане путеве и да помаже угроженом становништву.

Подсетимо, саобраћај на ауто-путу Београд- Ниш заустављен је у оба смера код петље Трупале, и у колони је заробљено више аутобуса, камиона, путничких аутомобила… Део саобраћаја се преусмерава старим путем преко Алексинца, а на деоницу пута упућена је и Жандармерија. Такође, на излазу из града код казнено-поправног дома догодио се ланчани судар, у коме је повређено је 18 особа међу којима има шесторо деце.

– Код нас у Ургентни центар је довезено 18 повређених. Шесторо деце је дијагностификовано и биће пребачена на Дечју хирургију. Шесторо одраслих смо збринули са ортопедским повредама. Код осталих је у току дијагностика- изјавио је др Хаџи Бојан Марјановић, начелник одељења Ургентног центра у Нишу.

Др Снежана Радивојевић, начелница оперативне смене у Заводу за хитну медицинску помоћ у Нишу, рекла је са су хитне медицинске екипе из овог ланчаног судара збринуле 16 повређених, од којих су петоро деца.

Према незваничним информацијама, у овом ланчаном судару на излазу из Ниша, код затвора, учествовало је тридесетак возила. Разлог за овај судар је изузетно лоше време, као и то да неко од возача није користио зимске пнеуматике. Нишка полиција није саопштила детаље о овом ланчаном судару у Нишу. Према тврдњама очевидаца саобраћај је обустављен због чега је формирана дугачка колона возила.

Извор:srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...