Србија

“Чак и Трамп хоће сарадњу са Москвом, а они траже да нападнемо Русију”

“Док нови амерички председник Доналд Трамп тражи начин за договор са Русијом, ЛДП и Чедомир Јовановић траже од Србије да нападнемо Русију”, поручује у саопштењу Социјалистичка партија Србије.

СПС наводи да ЛДП тражи да Србија нападне једину сталну чланицу Савета безбедности која ставља вето кад су угрожени наши витални интереси.

Ставови ЛДП-а и Чедомира Јовановића су дубоко противни не само Србији, него и основним принципима спољне политике којих се држи свака земља, наводи СПС у најновијем реаговању у “рату саопштењима” између те две странке.

Социјалисти питају шта значи залагање ЛДП за “декосовизацију” српске политике, њихове тврдње да је Република Српска геноцидна творевина.

“Ивица Дачић је потписао визну либерализацију са ЕУ, Бриселски споразум и почетак преговора о чланству Србије у ЕУ. А шта је потписао Јовановић, осим лажне гаранције Владе Србије да Слободан Милошевић неће бити изручен Хашком трибуналу?”, додаје се у саопштењу.

ЛДП је раније саопштио да СПС представља симбол политике лутања и сукоба, а за лидера социјалиста Ивицу Дачића каже да је “прорачунати националиста жељан конфликата”.

Реагујући на претходно саопштење СПС-а, у коме се истиче да је Србија за време учешћа социјалиста у власти најдаље отишла у преговорима о чланству у ЕУ, ЛДП наводи да подршка европској идеји у Србији није никада била нижа и да је то резултат политике у којој се “пре подне отварају поглавља, а по подне ратује са суседима и тражи политичка залеђина у Русији и њеним интересима”.

Пре тога, СПС је, реагујући на претходно саопштење ЛДП-а који је оптужио Дачића да својим изјавама “свесно нарушава односе у региону и поново изазива и провоцира реакцију земаља у суседству”, саопштио да “Србија не изазива сукобе, али неће ником дозволити да је понижава”.

Извор: Танјуг
Loading...
Loading...