Издвајамо Србија

ЧЕДА НЕЋЕ ВУКА: Јеремић не може добити подршку ЛДП-а, НИ ПОД КАКВИМ УСЛОВИМА!

Фото: Јутјуб

Вук Јеремић ни под каквим условима не може добити подршку Либерално демократске партије за своју кандидатуру за председника Републике и он је супротност од свега онога за шта се ЛДП залаже годинама, изјавио је данас председник те партије Чедомир Јовановић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То није питање нашег хира или питање односа Вука Јеремића и мене. Немам никакав лични проблем са њим, нити сам га имао у прошлости. Наше разлике су политичке и не верујем да постоји особа у Србији која не зна да је Вук Јеремић супротност од свега онога за шта се ЛДП залаже годинама – рекао је Јовановић за портал Санџаклајв.

Како је истакао, Јеремић повратком у српску политику не уноси никакву промену и „сви они који се сакривају иза његових леђа“ мисле да ће тако поправити и свој лични рејтинг.

– Он не говори јасно о спољној политици, склон је конфликтном односу са сваким са ким се не слаже, као и уношењу политичких сукоба тамо где им није место. Нисмо имали разумевања за његову политичку појаву ни када је био Коштуничин министар, а посебно не данас када се наводно појавио случајно и торпедовао идеју о заједничком кандидату опозиције, опет из своје себичне намере да политику гледа као авантуру – каже Јовановић.

Председник ЛДП не види „ниједан рационалан разлог“ за расписивање ванредних парламентарних избора и каже да би то били четврти такви избори за последњих пет година и да би додатно обесмислили све демократске процесе и даље удаљавали људе од политике.

– Не знам да ли ће се владајућа коалиција одлучити за њих, и то ће вероватно бити повезано са тим ко ће бити њихов кандидат на председничким изборима и да ли ће уопште постојати заједнички кандидат свих странака на власти. ЛДП је спреман за те изборе – каже Јовановић.

Истиче да, уколико они буду расписани, ЛДП ће их видети као прилику за консолидовање опозиције и „стављање тачке на неодговоран наступ на изборима и уопште на такво понашање које је карактеристично за један део опозиције од 2012. године“.

Потенцијална сарадња ЛДП-а са одређеним политичким странкама није условљена било каквом жељом те странке, каже њен председник, да у томе види прављење савезништава за једнократну употребу.

– Неколико последњих изборних циклуса стојим иза исте идеје, а то је да изборна партнерства не могу бити заобилазни пут до уласка у Скупштину, а после тога да се раскидају како коме одговара због тренутне политичке ситуације – нагласио је Јовановић и додао да ће ЛДП, у зависности од врсте избора, донети одлуку о начину изласка на њих.

– Али оно што је већ сада јасно је да сва та партнерства морају имати своје пролазне тачке у којима ће се мерити њихова ефикасност и корисност и да само таква програмска партнерства и занимају ЛДП – рекао је Јовановић.

Извор:Танјуг