Србија

Чеда: Зауставите Додика,он је највећа претња за Србе!

Лидер ЛДП, Чедомир Јовановић је рекао да све док босански проблем не буде решен, ни Србија неће бити нормална земља јер је процес изградње нове модерне Србије повезан са тим процесима.

Loading...

Чини ми се да људи који су говорили у Бањалуци тог дана нису превише размишљали о Србима у РС, нама у Србији, али ни људима који поред Срба живе у БиХ. Српски приоритети морају бити другачији- казао је Јовановић коментаришићи прославу Дана РС на телевизији Н1.

Он је рекао да је идеја поделе БиХ катастрофална.

– Сви знају шта мислим о Додику. Он је највећа претња, не само БиХ већ и Србији. Србија нема снагу за кризу коју он ствара. Идеја да се Босна може срушити, а да се при томе не сруши све око Босне је погрешна. За мене је та цена неприхватљива – казао је Јовановић.

Додао је да га брине атмосфера у којој живимо. О најављеној фебруарској посети Николића Сарајеву, лидер ЛДП-а има јасан став.

– Не треба да долази у Сарајево. Они једни друге одржавају на том политичком нивоу. Национализам је кичма Додикове и Николићеве политике. Николићу и људима са таквом политиком није место у Сарајеву. Николић није подржао референдум, али је дошао да слави тај дан. То говори о епилогу политике са којим ће се друштво суочити уколико се тако настави. Није место Николићу у Сарајеву, он је своје место изабрао – поручио је Јовановић.

Он је казао да постоји разлика између Александра Вучића и Томислава Николића у вези са БиХ. О тензијама и “звецкању оружјем”, Јовановић је казао.

– Ја мислим да се требамо забринути. Немогуће је поделити БиХ, а да се не постави питање Србије, Црне Горе… Шта ће се десити са Србијом, Македонијом, Мађарима у Војводини? То је тотални хаос. Нема европске Србије без европске БиХ – поручио је Јовановић.

 

Извор: N1

Loading...
loading...
loading...