Занимљивости Издвајамо

ЧОВЕК ВЕЛИКОГ СРЦА О КОМЕ ПРИЧА ЦЕО СВЕТ: Британски војник Инграм спасао српског дечака! (ФОТО)

Стефан Савић је рођен с тешким деформитетом лица, није могао да дише нити да гледа. Вејн Инграм га је упознао на мисији у БиХ и посветио му 13 година да га излечи
Стефан Савић (16) из Босне и Херцеговине рођен је с тешким деформитетом носа, због чега није могао нормално ни да дише ни да види. Али данас, захваљујући бившем британском војнику Вејну Инграму (46), коначно има нови живот.

Прирастао му за срце

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Инграм је 2003. године био у мировној мисији у БиХ, где је за време редовне патроле упознао тада трогодишњег дечака с великим физичким поремећајима.Мали Стефан одмах му је прирастао за срце и војник је обећао да ће му помоћи. Давно дато обећање испунио је у потпуности. Током 13 година Инграм је сакупио више од 165.000 евра за пет Стефанових тешких и компликованих операција у болницама у Великој Британији, од којих је завршна била у октобру.

Поносан

– Стефан је рођен с ретком фацијалним деформитетом, односно с „вишком“ костију уместо носа. То је урушавало његову лобању и гурало очи толико да је малишан једва гледао. Чим сам упознао малог Стефана, али и његове родитеља Милоша и Славу, знао сам да морам нешто да учиним како бих им помогао – каже за британски Мејлонлајн Инграм, који је и сам отац четворо деце.

Последња Стефанова операција у октобру трајала је 12 сати и сада напокон може да почне нормалан живот.
– Осећам невероватан понос сада. Пуних 13 година сам се трудио, нисам одустајао и успео сам. Стефан и његови родитељи су сада моја породица. Један од колега који је служио са мном у Босни рекао ми је да не може да верује да сам се толике године бавио овим. Али ја сам дао обећање, а кад нешто обећате, онда то морате и да испуните – истиче Инграм.

 

Стефан Савић
САД МОГУ ДА СЕ ПОСВЕТИМ МУЗИЦИ
Све што могу да кажем јесте једно велико хвала свим људима великог срца који су ми помогли. Имао сам невероватну срећу што сам упознао Инграма. Сада намеравам да се посветим музици, сада више не морам ни о чему да бринем – каже Стефан Савић.

 

 

Извор: Курир/Србија јавља