Здравље Издвајамо

ДЕЛУЈЕ НЕВЕРОВАТНО, АЛИ ЈЕ ИСТИНА: Ево како да природно уклоните каријес са овом моћном маском за зубе! (РЕЦЕПТ)

У овом чланку ћемо вам показати како да направите најефикасније кућне маске за зубе које ће их избелити, али и побољшати њихово здравље на природан начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За здраве и беле зубе требало би да конзумирате храну богату витамином Д и витамином К2 попут пуномасних млечних производа, пилетине и домаћег путера, да користите редовно конац за зубе и да избегавате намирнице пуне шећера, а такође их можете избелити природним путем помоћу ових одличних маски.

Ове маске су врло ефикасне за уклањање мрља са ваших зуба, а чак могу помоћи при уклањању раног каријеса.

Маска од кокосовог уља, уља каранфилића и куркуме за блиставе зубе

Састојци:

четвртина кашичице органског кокосовог уља
две капи есенције каранфилића
четвртина кашичице куркуме
прстохват морске соли (опционално)

Упутство:

Помешајте све наведене састојке у омањој чинији, намажите ту мешавину на ваше зубе и истрљајте је четкицом као да перете зубе. Мешавину оставите да одстоји наредних пет минута на вашим зубима и затим нормално оперите зубе са пастом и исперите их добро са топлом водом.

Избелите зубе уз помоћ менте и соде бикарбоне

Састојци:

кап уља од менте
пола кашичице соде бикарбоне
две капи лимуновог сока
четвртина кашичице сушеног праха од менте (опционално)
Упутство:

Добро промешате све састојке у омањој чинији. Затим ову мешавину нанесите на вашу четкицу за зубе и истрљајте зубе том четкицом. Оставите мешавину на вашим зубима 3 минута, испљуните је и номално оперите зубе.

Активни угаљ, глина и сладић за здраве беле зубе

Ова домаћа паста за зубе заиста даје невероватне резултате! Ваши зуби ће бити бели и здрави након само две недеље коришћења. Користите ову пасту једном недељно и одушевићете се резултатима.

Састојци:

четвртина кашичице корена сладића у праху
пола кашичице активног угља
прстохват јестиве глине у праху
кап слатког уља есенције наранџе (опционално)
Упутство:

Добро измешајте све састојке у омањој чинији. Затим нанесите ову мешавину на вашу четкицу за зубе и истрљајте зубе с њом. Оставите мешавину да одстоји на вашим зубима три минута и затим оперите зубе регуларно и исперите топлом водом.

Да ли су ове маске заиста ефикасне?

Многи могу да посведоче да јесу. Само пратите ове једноставне инструкције и унесите мале измене у ваш режим исхране и резултати ће бити невероватни. Имаћете беле и здраве зубе, а можда ћете чак уклонити и каријес у раној фази. Напомена: састојке немојте гутати, а уколико сте алергични на неке од ових састојака, немојте их користити.

Извор:Wебтрибуне.рс