Здравље

ДЕЛУЈЕ ПОСЛЕ ПРВОГ МАЗАЊА: Руска маст против болова у зглобовима (РЕЦЕПТ)

Свима нама су познати болни осећаји у зглобовима. Обично бол осећамо у коленима, раменима, лактовима. Осећамо се сломљено. После четрдесете верујемо да је то пропратна појава старења. А шта ако се болови појављују у 25-30 година? И то је старост? Наравно, разлога може бити више – трауме, преоптерећења, ломови, артритис, реума…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Понекад се бол јавља и у мирном положају. Рецепт за маст је пронађен у руским медицинским књигама. Припрема се од једноставних састојака, које у кухињи поседује свака домаћица.

Рецепт за домаћу маст против болних зглобова:

Мед, сенф (најбоље је љути), со и сода. Од свега по 1 супена кашика.
Све темељно промешајте до хомогене смесе. Ставите у празну кутију од креме или у неку другу амбалажу. То ће бити ваша спасоносна маст.
Примена:
Болно место добро намазати овом машћу и направити облогу, односно ставити најлонску кесу и завезати топлим, најбоље вуненим шалом. Тако држати 1,5-2 сата. Процедуру је најбоље радити пред спавање, да би након уклањања облога болни зглоб остао у мирном стању. Ујутру испрати.

Не ограничавајте се једним третманом, поновите га 4-5 дана узастопно. Ефекат ћете осетити већ после прве процедуре. После понављајте по потреби. Масти биће довољно за неколико дана. Чувајте је у фрижидеру.

Нећете веровати шта све лечи сенф. Овај укусан зачин се прави од лековите биљке слачице или горушице. Поред тога што се користи у медицини против болних зглобова, можете га користити и у друге сврхе. Када се опечете, нанесите дебљи слој и бол ће нестати. Ако вас заболи глава, намажите га на чело и слепоочнице. Када се прехладите и гребе вас грло или сте промукли, прогутајте кашичицу овог зачина.

 

Извор: Успешна жена