Издвајамо Србија

ДОДИК О НЕОДЛАСКУ НА ТРАМПОВУ ИНАУГУРАЦИЈУ: Терориста Ал Каиде лакше добије визу за Америку!

Милорад Додик, председник РС, обавестио је данас организаторе свечаности поводом инаугурације новоизабраног председника САД Доналда Трампа, да је морао да откаже најављени долазак у Wашингтон, јер није добио визу за улазак у Америку

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Председник РС је захвалио на позиву који је примио да учествује у свечаности поводом инаугурације новоизабраног председника САД Доналда Трампа. Сам пут изискује више дана за припрему, а недобијање визе је онемогућило да се исте благовремено учине – саопшено је из Кабинета председника РС.

Он је, уз изразе захвалности, пренио и очекивање да ће се с људима из нове администрације предсједника Трумпа срести у најскорије вријеме и да одгађање сусрета из наведених разлога неће спријечити изградњу конструктивнијих односа и бољег разумијевања, наводи се у саопћењу.

– Нисам још добио визу за одлазак у САД. Мене нико ништа није обавестио, не знам да ли је или није одбијена. Углавном, сувише је кратко време да бих сада потврдио авионске карте, да их уплатим, да резервишем хотел.

Иде још људи са мном, то није мали новац, нисам могао да прихватим да се то све плати, а с неизвесношћу добијања визе. А, са друге стране, да због тога трпи буџет РС. Сад ми је жао што сам уопште поднео захтев за визу – казао је Додик „Независним“.

Он истиче како верује да ће с новом администрацијом имати бољи контакт.

– Што се тиче овог тренутка, нисам хтео да тргујем с интересима РС, и то некима у Амбасади САД у Сарајеву није одговарало, и зато сам 15 дана чекао визу, што је невероватно. Вероватно је неком припаднику Ал Каиде лакше ући у Америку, него мени – рекао је Додик.

Извор:Независне новине