Издвајамо Србија

ДОДИК ПОЗИВА: Срби, наздравите РАКИЈОМ својој земљи и 9. јануара ИСТАКНИТЕ ЗАСТАВЕ на куће

loading...

Странци и Бошњаци би Србима укинули и Божић

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да нико не може натерати грађане Српске да 9. јануар – Дан Републике не осећају као празник и поручио да ће се овај датум славити, свидело се то некоме или не.

Додик је навео да је Српска усвојила Закон о Дану Републике Српске потпуно легитимно и да нема могућности да то било ко заустави.

“Они који су оспоравали 9. јануар, за све нас направили су од њега мит. То је било контрапродуктивно за њих који су хтели да га укину у нади да ће све у Српској натерати на послушност на основу имагинарне позиције да три странца и два муслимана одлучују шта треба да славимо. Да смо то прихватили, вероватно бисмо дошли у позицију да оспоравају и Божић”, рекао је Додик за бањалучки “Глас Српске”.

Он је оценио да је излазак на референдум озбиљна победа народа који мора остати окупљен око 9. јануара.

Додик је позвао све да на Дан Републике покажу да су схватили да су део велике жеље и љубави, као и велике Републике Српске која слави свој дан.

“То може свако од нас учинити истицањем заставе на кући, испијањем чаше шампањца или наше домаће ракије. Пожелимо Српској тог дана све најбоље”, поручио је Додик.

Он је изразио задовољство што ће обележавању Дана Републике присуствовати висока делегација Србије, њен председник Томислав Николић, чланови Владе Србије, Његова светост патријарх српски Иринеј и низ важних људи.

“То говори да Србија живи и осећа Републику Српску као део свог националног и политичког бића”, нагласио је Додик.

Извор:Курир.рс/srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...