Издвајамо Свет

ДРАМА У БРИСЕЛУ : Ево коју амбасадорку хоће да отму албански терористи

У згради где се налази наша амабасада у Белгији, у којој је и српска Мисија при ЕУ, некада је била банка и врло лако може да се заузме

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наша амбасада у Белгији, где је амабасадорка Ана Хрустановић, налази се под великим мерама обезбеђења због потенцијалне претње албанских терориста да је нападну, а како Телеграф.рс сазнаје, кретање је ограничено.

Према писању Информера, управо Ана Хрустановић је главна мета, и њу албански терористи планирају да отму, а све то како би Србија одустала од поступка против бившег вођа ОВК Рамуша Харадинаја.

Због тога су терористи до танчина испланирали како да упадну у наше представништво у Бриселу, забарикадирају се тамо и као таоца држе амбасадорку Ану Хрустановић, и остало особље амабасаде.

Српска амабасада у Бриселу, иначе, како наводе извори Телеграфа.рс дели зграду са нашом Мисијом при Европској унији, и у зграду се лако може упасти.

– У тој згради је некада била банка, и она релативно лако може да се “заузме” – каже наш саговорник и додаје да су у близини српске и амбасаде Шпаније и Америке.

Наш саговорник додаје да је безбедност повећана, и да је редуковано кретање запосленима. Амабасадорка Ана Хрустановић, услед ове ситуације, још више пажње посвећује безбедности сина.

– Пуно обезбеђења је на све стране. Чине га војска, бриселска администрација…

Министарство спољних послова Србије затражило је од појединих земаља да појачају обезбеђење српских дипломатских представништава која су, по безбедносним информацијма, потенцијалне мете албанских терориста, а дипломате у тим амбасадама добиле су из Београда прецизне инструкције да мере опреза подигну на највиши ниво. поред амабадсадорке Ане Хрустановић, као потенцијална мета помиње се и Душан Спасојевић, амабасадор Србије у Атини.

Информацију о плану албанске дијаспоре да нападне наше амбасаду Србије у иностранству због хапшења Рамуша ХарадинајаМинистар у етар је пустио министар спољних послова Ивица Дачић уз образложење да су те вести стигле од безбедносних служби једне западне земље.

Извор:Телеграф.рс / Информер