Издвајамо Свет

ЕУ ХВАТА ПАНИКА, ПОСЛЕ ТРАМПА СЛЕДИ ЈОШ ЈЕДАН ТЕЖАК УДАРАЦ: Марин Ле Пен побеђује у првом кругу председничких избора!

Лидерка крајње десничарске странке Национални фронт, Марин Ле Пен, могла би да добије највећи број гласова у првом кругу избора за председника Француске у априлу, док би се иза ње нашли, са скоро једнаким бројем гласова, конзервативни кандидат Франсоа Фијон и центристички кандидат Емануел Макрон, показује најновија анкета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према данас објављеним резултатима истраживања института Кантар-Софр за лист “Фигаро”, Ле Пен би освојила 25 одсто гласова у првом кругу, док би Фијону припало од 21 до 22 одсто, а Макрону од 20 до 21 одсто гласова, преноси Ројтерс.

У одлучујућем кругу, који треба да буде одржан 7. маја, уколико се један од њих суочи са Ле Пеновом, шансе за победу се смеше и Фијону и Макрону, док би Макрон потукао Фијона у случају да се њих двојица нађу у „коначном обрачуну“, показују резултати истог истраживања.

Анкета је спроведена 26. и 27. јануара – након што су се у француском сатиричном часопису појавили наводи да је Фијонова супруга годинама примала плату за непостојећи рад, што је покренуло аферу.

– Оно што Емануелу Макрону даје замајац је пре свега Пенелопгејт – каже Емануел Ривијер из института који је спровео анкету, говорећи о скандалу везаном за Фијонову супругу Пенелоп.

За Беноа Амона, који је данас освојио номинацију Социјалистичке партије за кандидата на председничким изборима, многи сматрају да нема много изгледа за успех у првом кругу избора.

 

Извор: Танјуг