Здравље Издвајамо

ЕВО КАКО ДА ПОБЕДИТЕ РАК ПЛУЋА: Ове биљке убијају станице ћелија рака плућа и биљке које знатно смањују ризик од добијања

Рак плућа је један од најчешћих типова рака, а односи више живота од рака дебелог црева или пак рака дојке. Од 75 до 80 посто случајева рака плућа потиче од типа рака званог немикроцелуларни карцином плућа (НСЦЛ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Студија објављена у часопису ПубМед тумачи да тако першун убија ћелије рака плућа, а може се користити и превентивно. Та активна супстанца першуна која учествује у убијању ћелија рака зове се апигенин.

Намирнице које садрже супстанцу која убија ћелије рака су и ове:

целер
црвени лук
наранџе
Чај од камилице

оригано
тимијан
коријандер
артичоке
црно вино

Ипак, у першуну је апигенин најконцентриранији и због тога се најчешће и препоручује у борби против рака.

Смањен ризик од рака плућа уз ове природне „борце“

Према часопису Јоурнал оф тхе Цанцер Институте, људи који често једу јабуке имају 60 посто мањи ризик за добијање рака плућа у поређењу с онима који нису јели воће богато флавоноидима.

Остала храна повезана са спречавањем рака плућа укључује купусњаче попут кеља, купуса и броколија. Важно је да се то поврће конзумира свеже, а не кувано.

Маслиново уље такође се показало добрим за смањивање ризика готово свих врста рака. Дневна конзумација маслиновог уља може искључити ћелије рака које покушавају да опстану и униште тело.

 

Извор: Дневно.хр