Издвајамо Србија

ГАЛИЈАШЕВИЋ ОПОМИЊЕ: Изетбеговићу, не призивај рат са РС и не стављај бошњачку главу на пањ!

Џевад Галијашевић (фото: ЈуТЈуб)

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић позвао је босњачког члана Председништва БиХ и лидера СДА Бакира Изетбеговића да буде паметан и престане да ради оно што је радио његов отац – да „ставља бошњачку главу на пањ“ и изазива нови ратни сукоб преноси данас РТРС

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Галијашевић је упозорио да Изетбеговић преко директора Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице, припрема „озбиљан сукоб и рат који ће избити на пролеће“.

– Ово што видимо као невиђену пропаганду у самој земљи, мржњу и стварање климе погодне за напад на Републику Српску, прате и догађаји у региону, а очито је да ту постоји договор – оценио је Галијашевић.

Према његовим речима, док Хашим Тачи и Колинда Грабар Китаровић „вежу пажњу Србије за себе“, изазивајући ексцесе и сукобе, Изетбеговић са друге стране, посредством Мехмедагића, предузима специјалне операције о којима не обавештава хрватску, ни српску компоненту у самој обавештајној служби.

– У вехабијским насељима врше се буквално борбене обуке и припреме за само пролеће – тврди Галијашевић.

Сматра да је важно да се, како каже, Изетбеговић „окрене око себе“ и да погледа да ништа након 20. јануара (инаугурације новог председника САД Доналда Трампа) у овом свету неће бити исто и да се свет већ променио.

– Турска и Иран ступају заједно на међународној сцени са Русијом и решавају своје виталне националне интересе уз помоћ Русије. Истовремено Саудијска Арабија договара аранжман око цене нафте управо са Русијом – навео је Галијашевић, преноси РТРС позивајући се на Срну.

Изетбеговић ће, наводи, оставити Бошњаке на ветрометини, да доживе судбину оних Бошњака који по другим земљама страдају невини као емиграција.

– У Турској се празне цела вехабијска насеља, изгоне се они Босанци и Херцеговци који су били веза за слање на ратишта у Сирију. Сви се они враћају овамо, концентришу се групе исламиста купујући читава насеља, а истовремено Сарајево буквално пушта ратне трубе и позива на конфликт – поручује Галијашевић.

Извор:Танјуг