Издвајамо Србија

ГЕНЕРАЛ ЂУРОВИЋ ОТКРИВА: Наши шпијуни су могли да убију вођу ОВК кад год су хтели, помагао нам албански министар…

Бивши српски генерал Стеван Ђуровић открио је да су шпијуни имали више прилика да убију оснивача и вођу албанске терористичке организације ОВК, Адема Јашарија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђуровић је опширно говорио и о рату српских снага и ОВК на Косову.

Српски генерал је открио детаље о борби војске и полиције на Косову против ОВК, а посебно се задржао на детаљима о убиству Јашарија.

– Убацили смо шпијуна у ОВК, па смо тако знали за сваки корак који Јашари направи. Знали смо где иде, шта ради, и с ким се састаје. Шпијуна није било тешко наћи јер се у то време много Албанаца продавало за неколико хиљада марака – рекао је Ђуровић.

Додао је да су могли да убију Јашарија кад су и где хтели. Три шпијуна, која су радила против вође албанске терористичке организације, били су његови рођаци.

– Највише нам је, ипак, помогао један бивши албански министар, који је такође пристао да ради за нас као шпијун. Од њега смо сазнали најситније детаље, чак и ко Јашарију пуни џепове новцем – рекао је српски генерал.

Адем Јашари је оснивач и вођа озлоглашене организације ОВК. Његов брат Хамез Јашари такође је био истакнути члан ОВК и обојица су живели у Преказу.

Кад је почела албанска побуна на Косову, Адем и Хамез учествовали су у борбама против војске и полиције. Операцијом српске полиције, 5. марта 1998. године, Јашари је убијен с више од 50 чланова његове породице.

 

Извор: Еxпресс