Издвајамо Регион

ХРВАТИ ПОТПАЉУЈУ ВАТРУ: Српски воз са иконама и натписима „КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“ је провокација! (ФОТО)

Србија јавља

Хрватски медији једва чекају да се односи на релацији Београд-Приштина додатно заоштре. Томе у прилог сведочи нови у низу текстова који се на негативан начин осврнуо на вест да се ка Косовској Митровици после 18 година упутио воз из Београда. Хрватски портал „Индеx“ увелико драматичну ситуацију потпаљује насловом „Мислите да је Хрватска заостала? Ове фотографије су доказ да је Србија барем сто година иза нас“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они у тексту наводе да је „Србија воз“ у сарадњи са дизајнером Андрејем Васиљевићем направио воз који је како кажу у најмању руку „неукусна провокација“, јер је пун натписа „Србија је Косово“ и „Косово је српско“.

Хрвате је шиптарско дивљаштво очигледно обрадовало, јер с радошћу преносе да је српски воз наишао на жестоке критике с Косова.

Они наглашавају да је бивши министар спољних послова Косова Петрит Селими воз на линији Београд-Косовска Митровица назвао „одвратном злоупотребом религије“ те оптужио Србију да је покренула илегалну железничку линију, са чијим ставовима се слаже и Едита Тахири.

С друге стране, Хрвати кажу да је Србија у своју одбрану поручила да нема намеру никога да провоцира већ да је воз украшен „мотивима културног и духовног наслеђа Србије с Косова и Метохије“.

 

Извор: Информер