loading...
Србија

ИСТИНА О ГЕНОЦИДУ КОЈУ СВИ ПРЕЋУТКУЈУ: У Сребреници крвнички убијена 3.262 Србина

Међу жртвама је било чак 1.186 деце, жена и стараца, од којих је 1.115 убијено ножем, секиром или тупим предметом.

Армија БиХ под командом ратног злочинца Насера Орића крвнички је од 1992. до 1995. у околини Сребренице побила 3.262 Србина

Стравичне податке о геноциду над Србима, о коме готово нико да не говори, на јучерашњој конференцији “Страдање Срба сребреничког краја у 20. веку” саопштио је Вељко Ђурић Мишина, директор Музеја жртава геноцида. Он је нагласио да су све српске жртве из прошлог, али и претходних ратова, пописане у “Књизи мртвих Срба Сребренице”.

Ова публикација, у којој се поименце набрајају 3.262 жртве, представља најтачније податке. Већина досадашњих пописа нису били научни и стручни, јер власти у државама бивше Југославије не желе да се то разреши – нагласио је Мишина.

Историчар Немања Девић истакао је да су се масовни покољи Срба током деведесетих дешавали у истим селима и на исти бестијалан начин као током Другог светског рата.

Кад упоредите податке, видите да су та иста места, попут села Кравице, била стратишта Срба и током 1942. и током 1992. На Духове 1943. усташе су извршиле масовни покољ над Србима. Клали су их секирама, ножевима, резали су им уши, носеве. У једном дану је убијено 98 цивила! Исто то је пола века касније радио и Насер Орић – објаснио је Девић и изнео податак да је током Другог светског рата у сребреничком крају убијено 2.262 Срба.

Међу жртвама је било чак 1.186 деце, жена и стараца, од којих је 1.115 убијено ножем, секиром или тупим предметом.

 

Фото: radiosarajevo.ba

Извор: Informer.rs

loading...