Издвајамо Србија

ЈАБЛАНОВИЋ О ОСТАВЦИ: Доказаћу да су оптужбе на мој рачун лажне

Не жели да буде терет министру Александру Вулину
Државни секретар Министарства за рад Александар Јаблановић потврдио је данас да је поднео непозиву оставку на ту функцију након што су се појавиле информације о хапшењу његовог брата и поручио да ће на суду доказати да су оптужбе изнете на његов рачун биле лажне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медији су пренели да се брат Александра Јаблановића, Марко у тренутку привођења налазио у службеном возилу Министарства рада.

– Могу да прихватим одговорност да сам дозволио да се у мом службеном аутомобилу превезе мој брат и његова супруга, али не могу да прихватим лаж да је у њему превожена дрога, могу да прихватим да је мој брат приведен, али не и да је унапред осуђен у медијима само зато што је мој брат, рекао је Јаблановић у писаној изјави.

Додао је да не жели да буде терет министру Александру Вулину који, каже, ради боље него ико пре. Он ће, најавио је, на суду доказати да су оптужбе које су изнете на његов рачун биле лажне.

Јаблановић је истакао да зарад своје части и части његових сарадника у Министарству за рад, прихвата на себе пуну одговорност „зато што је дозволио да се у возилу тог дана превезу његов брат са супругом, те да због тога подноси неопозиву оставку на место државног секретара“.

Каже и да никако не прихвата лажне оптужбе да је службеним возилом начињено неко кривично дело и тиме нанета штета угледу владе.

Извор:srbijadanas.com