Издвајамо Србија

ЈОВАНОВИЋ: Посета Николића БиХ су себични интереси за предизборну кампању!

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД- Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић сматра да одлазак председника Србије Томислава Николића у Бања Луку у великој мери затвара врата доласку у Сарајеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– „Не ради се ту о поштовању српског народа у БиХ већ о његовим себичним интересима који су део предизборне кампање – истакао је саговорник.

Јовановић је коментарисао и обележавање Дана Републике Српске у Бањалуци најављеног за 9. јануар истакавши да нема среће у том делу Босне и Херцеговине док не стекне поштовање свих народа у који у њој живе.

– „Давно сам рекао шта мислим о Дану Републике Српске. Република Српска ће имати разлога да слави себе онога тренутка када буде поштована од Бошњака и Хрвата. Док не буде тога неће бити ни пуно среће у тој имитацији у којој се претворио Дан РС-а – казао је Јовановић.

Председник ЛДП-а оценио је и односе земаља у региону с обзиром на то да највиши политички лидери тврде да су они јако добри упркос сталним трзавицама.

– „Политика нам и даље ствара проблеме уместо да их решава. Политика је израз људи који или не желе да виде свет очима или нису способни за такво нешто. Тумарање предуго траје, а за живот није довољна реченица само да је глава на раменима – казао је Јовановић.

Додао је да је Србија много тога дужна БиХ и да у овом тренутку она покушава позитивно да утиче на босанско-херцеговачке прилике, али да у томе није баш превише успешна.

– „Србија је још увек у великој мери талац Милорада Додика, српског национализма и неких својих себичних интереса као што је случај са Томиславом Николићем који је одлучио да као председник Србије дође у Бањалуку и тако тера инат БиХ – рекао је Јовановић.

Иначе, српски председник Томислав Николић прихватио је позив да присуствује обележавању Дана РС-а за који је Уставни суд БиХ казао да није у складу са највишим правним актом државе, односно Уставом БиХ, наводи се у саопштењу ЛДП.

Јовановић сматра да је Николић тиме у великој мери затворио себи врата у Сарајеву.

Додаје да је Николић много више дужан БиХ од било кога другог с обзиром на његову прошлост те да би он пре свега требало да разуме Бошњаке и званично Сарајево.

Раније је најављено како ће Николић у фебруару званично посетити БиХ и тиме отворити могућност да односи Босне и Херцеговине и Србије наставе даље да се позитивно развијају.

– „Николић је навикао да буде ако треба и четнички војвода Романије и миротворац из Брисела. То је само доказ великог лутања, одсуства јасне визије и неспособности да се друштво води онако како треба да се води. Он је давно морао да дође у Сарајево јер је пет година председник Србије – рекао је Јовановић.

Закључио је да је Николићев одлазак у Бања Луку у великој мери затворио врата доласку у Сарајеву.

– „Не ради се ту о поштовању српског народа у БиХ већ о његовим себичним интересима који су део предизборне кампање – истакао је Јовановић.

Извор: Танјуг