Издвајамо Србија

ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА: Не дирајте Кустурицу, РУСКА СЛУЖБА БЕЗБЕДНОСТИ га чува!

Фото: Јутјуб

Прослављеног српског редитеља Емира Кустурицу већ извесно време прате и о његовој безбедности брину руске службе безбедности, Спољна обавештајна служба Русије, али и припадници Федералне службе безбедности, преноси портал “Правда” позивајући се на руске изворе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Место где проводи највише времена – Мећавник, односно Дрвенград на Мокрој Гори, али добрим делом и Андрићград у Републици Српској покривени су и сателитским надзором увек кад се Кустурица налази на тим локацијама, али и на путу ка њима”.

Исти извор додаје да је руска безбедносна брига за Кустурицу појачана након што је добио Орден пријатељства од председника Русије Владимира Путина.

Аналитичар Мирослав Лазански рекао је да је довођење Кустурице у везу са атентатом који се догодио јуче у Сопоту, иако то није имало везе са њим, означавање њега као мете.

“Кустурица је неко ко заступа Србе и наше интересе и због тога је мета број један за џихадисте и све који су против Срба. Повезивање њега са атентатом у Сопоту и тврдње да је његов живот био угрожен је означавања њега као мете”, упозорава Лазански.

Он је потврдио да је Кустурица под заштитом руских служби.

“Руске службе штите Кустурицу и прате његово кретање. Ко би хтео да угрози Кустурицу ушао би у сукоб са руским специјалним службама, а знамо колико су оне ефикасне. Сви се сећамо оног који је попио полонијум у Лондону”, каже Лазански.

Кустурица: Лажним информацијама желе моју смрт

Српски режисер Емир Кустурица изјавио је да је лажна вест која је објављена у појединим медијима да је он наводно замало рањен данас на једној сахрани, те да се емитовањем таквих информација угрожава његов живот.

– Та вест ће имати свој епилог на суду, јер то је ширење лажних информација, то је угрожавање мог живота – рекао је Кустурица за агенцију Срна.

Коментаришући емитовани текст у оквиру којег је објављена његова слика, а са друге стране рука са пиштољем, која стоји насупрот његове главе, Кустурица каже да та рука прети да га убије, те да је у тексту написана лажна информација да је избегао метак у последњем тренутку.

Он је нагласио да се вест не може по сваку цену правити и “тамо где је она нетачна, и тамо где она лаже”, те да се на примеру појединих медија, који су објавили такву вест са наведеном илустрацијом, може уочити оно што се у Америци данас зове фејк њуз – лажна вест.

– Очигледно је, наиме, да медији желе да тај метак заврши у мени. То је тако скројена вест и настаје као инспирација. Не само што је истина потпуно на другој страни и што ја нисам био тамо и што то није било на сахрани. Они желе да тај метак заврши у мом телу – закључио је Кустурица.

Кустурица је испричао да је данас био на сахрани, одржао говор, после чега је било опело, али да је он због фестивала “Кустендорф” морао одмах да оде.

– Тај је човек најнормалније сахрањен, па су се људи разишли, а човека су убили изван гробља, док је улазио у џип, нити га ја знам, нити сам чуо за њега – додао је Кустурица.

Поједини медији су објавили да је Кустурица “пуком срећом избегао пуцњаву која се данас догодила на гробљу у Сопоту, где је присуствовао сахрани, након које је на паркингу убијен Миломир Јовановић (46) из Вранића

 

Извор: Срна