Здравље

Лекари открили: Ово уништава ћелије рака за 48 сати

Рак дебелог црева је данас један од најчешћих облика рака међу мушкарцима и женама.

Упркос томе што многи оболели користе разне природне лекове и препарате који им помажу, а многи тврде и да спречавају ову опаку болест, медицински стручњаци врло су често према њима скептични и тврде како још увек није спроведено довољно истраживања која би потврдила да је то заиста тако.
Ипак с друге стране постоје разна истраживања која се објављују у разним здравственим часописима, а једно од њих је истраживање научника са Универзитета у Аделејду у Аустралији. Они су наиме открили да лауринска киселина, која иначе чини 50 одсто кокосовог уља, уништава више од 93 одсто ћелија рака дебелог црева код људи након само 48 сати третмана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Занимљиво је да је лауринска киселина отровала ћелије рака тако што је истовремено изазвала оксидативни стрес, притом знатно смањујући ниво глутатиона (који је потребан ћелијама рака да би се заштитиле од оксидативног стреса). Експерименти су спроведени ин витро у Петријевим посудама, али и ин виво на пацовима, показавши једнако дејство.

Лауринска киселина се иначе налази и у мајчином млеку, а представља масну киселину која подржава имунолошки систем и има антимикробна својства. Клиничке студије Америчког друштва за нутриционизам су показале да масти у кокосовом уљу „могу бити корисне у лечењу и превенцији стања попут дијабетеса, остеопорозе, вирусних болести (мононуклеоза, хепатитис Ц, херпес…), болести жучи, Кронове болести и рака“.

Доказано је да кокосово уље умањује нежељене ефекте хемотерапије и да побољшава квалитет живота пацијената оболелих од рака, пише theheartysoul

Извор: Vestionline.com