Издвајамо Србија

МАРИЈА ЈЕ МАЈКА ХРАБРОСТ: Кроз сметове, низ завејан Мироч, на рукама носила болесног сина

Фото: Pixabay.com

Од вејавице није видела ништа испред себе, али није оклевала

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марија Михајловић из кладовског села Алун, на Мирочу, може заслужено понети титулу мајке храбрости! Она се на Божић заједно са својом породицом спуштала низ завејану планину, како би свог осмомесечног сина Михајла, са температуром од чак 39 степени одвела у најближу амбуланту. Бебу су носили наизменично, у рукама и на коњу.

-Михајло је имао високу температуру коју никако нисмо могли да спустимо, упркос саветима лекара са којима смо били на вези. У једном тренутку је и Хитна помоћ кренула ка нама, али је дошло до удеса, па су се вратили назад. Одлучили смо да позовемо ватрогасце и кренули им у сусрет- присећа се Марија и додаје да се Михајло и поред високе температуре држао као прави јунак.

Кроз сметове високе и по више метара, у сусрет храброј породици, кренула је ватрогасна екипа. Милан Рашевић, ватрогасац из Кладова који је са колегом Дејаном Фасујевићем учествовао у акцији спасавања, каже да се возило стално заглављивало, али су они без размишљања настављали даље:

-Када смо видели мајку с дететом на коњу, лакнуло нам је. Његов осмех нам је дао додатну снагу и повратак је био много лакши- препричава Милан детаље драме.

Иначе, мали Михајло се успешно опоравља у болници и његово здравствено стање је стабилно, потврдила је др Маријана Радукановић, педијатар у Здравственом центру Кладово.

Извор:srbijadanas.com/Курир/Фото:pixabay.com