Издвајамо Свет

МЕДВЕДЕВ ОПЛЕО ПО ОБАМИ: Обама је продао душу NWO, крив је за смрт десетина хиљада невиних!

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Барак Обама је продао душу Новом светском поретку и искористио САД као глобалистичко војно крило да створи нестабилност широм света, док не поштује традиционалне западне и хришћанске вредности код куће, каже руски премијер Дмитриј Медведев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија није губила време у томе да учини да Обамин одлазак буде у стилу, са премијером Медведевим који је давао радио интервјуе, и објављивао бруталне осуде, бившег америчког председника на својој званичној фејсбук страници, само неколико минута након што је Трамп положио заклетву као нови председник САД-а.

Према речима Медведева, Обама напушта канцеларију са крвљу десетина хиљада невиних на својим рукама. Обамина “несмотрена“ политика је довела до “потпуног колапса политичког система“ и корупције вредности у друштву.

“Свако је свестан да су САД увек покушавале да “управљају“ готово свим глобалним процесима, дрско се мешајући у унутрашње ствари различитих земаља и вођењем више ратова на страном тлу. Ирак, Арапско пролеће, Украјина и Сирија су само неки примери таквих несмотрених политика у последњих неколико година. Још увек можемо да видимо њихове последице.“

Ови ратови, истакао је Медведев, су “узели десетине хиљада живота.“

Доводећи вербално понижење на нови ниво, руски премијер је рекао да “нешто не може бити глупље него руском руководству, министрима и бизнисменима ограничити улазак у САД, и тако намерно смањити могућност пуноправних контаката и затварајући прозор за сарадњу. Опклада је била на бруталну силу и истински притисак. Немогуће је замислити такве акције чак ни током кубанске ракетне кризе, иако је ситуација била много озбиљнија тада…“

Пошто је искритиковао Обаму, руски премијер је изразио наду да се односи између две земље могу опоравити захваљујући Трампу:

“Још увек не знамо како ће нова америчка администрација приступити односима са нашом земљом. Али надамо се да ће превладати разум. И ми смо спремни да урадимо свој део посла у циљу побољшања односа.“

Можемо само да се надамо да ће Трамп узвратити.

Комплетан пост Медведева на фејсбуку:

“Администрација америчког председника Барака Обаме је дошла до краја и резултати су несумњиво измешани. Желео бих да дам своју процену руско-америчких односта током овог периода, посебно јер сам ја био директно укључен у многе догађаје.

С једне стране, Русија и САД су успеле да раде заједно на решавању низа великих међународних проблема. Наше земље су потписале споразум о смањењу нуклеарног оружја, и Русија и САД су одиграле водећу улогу у решавању контроверзе која окружује ирански нуклеарни програм. Постигли смо елиминацију хемијског оружја у Сирији. Ови резултати су важни за цео свет.

С друге стране, односи Русије и САД су се потпуно распали до краја другог мандата Обамине администрације.

Свако је свестан да су САД увек покушавале да “управљају“ готово свим глобалним процесима, дрско се мешајући у унутрашње ствари различитих земаља и вођењем више ратова на страном тлу. Ирак, Арапско пролеће, Украјина и Сирија су само неки примери таквих несмотрених политика у последњих неколико година. Још увек можемо да видимо њихове последице, које се крећу од потпуног колапса политичког система у овим земљама до ратова који су узели десетине хиљада живота.

Постоји само једно објашњење за такве поступке: интереси САД-а. Објашњење које у потпуности брани саму Америку, али много мање друге земље.

Али прави проблем лежи негде другде – неуспех да разуме нечије личне праве интересе.

Обамина администрација је потпуно кратковида по питању овако важног и сложеног питања као што је однос са Русијом. Постојала је нада ће бити паметнија, обазривија и одговорнија – упркос различитим проценама сложених међународних процеса, различитим приступима кључним одлукама, улогом емоција и притиском разних политичких снага. Најважнија ствар је била да запамти да Русија није банана република (иако је једнак дијалог потребан са свим члановима међународне заједнице).

Неприхватљиво је на такав начин разговарати са земљом која је стални члан Савета безбедности УН-а. Земљом са једнаким одбрамбеним могућностима као и САД. Важно је запамтити да односи Русије и САД-а, без претеривања, одлучују о судбини главних међународних иницијатива.

Често нама може да се свиђа или не свиђа нека од политика наших кључних партнера, али морамо бити свесни наше заједничке одговорности. То је нешто што Обамина администрација није успела да уради.

Притисак на нашу земљу је достигао невероватне размере. Болесне економске санкције, које никоме нису донеле ништа добро, су смањиле нашу сарадњу на нулу. Ту су биле и бесмислене индивидуалне санкције на које нико не обраћа пажњу.

Не може ништа бити глупље него руском руководству, министрима и бизнисменима ограничити улазак у САД, и тако намерно смањити могућност пуноправних контаката и затварајући прозор за сарадњу.

Опклада је била на бруталну силу и истински притисак. Немогуће је замислити такве акције чак ни током кубанске ракетне кризе, иако је ситуација била много озбиљнија тада…

Ко је имао користи од овога? Нико. Свакако не САД. Није успело.

Закључак. Обамина администрација је уништила односе између САД-а и Русије, који су сада на својој најнижој тачки. Ово је њена кључна спољнополитичка грешка која ће остати упамћена у историји.

Ми још увек не знамо како ће нова америчка администрација приступити односима са нашом земљом. Али надамо се да ће превладати разум. И ми смо спремни да урадимо свој део посла у циљу побољшања односа.“

 

Извор: Wебтрибуне.рс