Издвајамо Православље

МОЛИТВА ЗА ИСЦЕЉЕЊЕ БОЛЕСНИКА (БОЛЕСНИЦЕ)

Молитва за болесника

О, Премилосрдни Боже, Оче, Сине и Свети Душе, у нераздељној Тројици обожавани и слављени, погледај милосрдно на слугу Твога ________ (име болесника), болешћу обузетог и отпусти му сва сагрешења његова; подај му исцељење од болести, поврати му здравље и снагу телесну, подари му дуговечан живот у благостању, Твоја светска и небеска добра, да би заједно са нама приносио благодарне молитве Теби, Свемилосрдном Богу и Саздатељу мојему.

Пресвета Богородице, помози ми свесилним заступништвом својим да умолим Сина Твога, Бога мојега, да исцели слугу Божијег ________ (име болесника).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви свети и Ангели Господњи, молите Бога за болесног слугу Његовог ________ (име болесника). Амин.

Молитва за болесницу
О, Премилосрдни Боже, Оче, Сине и Свети Душе, у нераздељној Тројици обожавани и слављени, погледај милосрдно на слушкињу Твоју ________ (име болеснице), болешћу обузете и отпусти јој сва сагрешења њена; подај јој исцељење од болести, поврати јој здравље и снагу телесну, подари јој дуговечан живот у благостању, Твоја светска и небеска добра, да би заједно са нама приносила благодарне молитве Теби, Свемилосрдном Богу и Саздатељу мојему.

Пресвета Богородице, помози ми свесилним заступништвом својим да умолим Сина Твога, Бога мојега, да исцели слушкињу Божију ________ (име болеснице).

Сви свети и Ангели Господњи, молите Бога за болесну слушкињу Његову ________ (име болеснице). Амин.

Извор: Србија јавља