Издвајамо Србија

МУСТАФА ШОКИРАО: Погледајте шта је рекао на ванредној конференцији за новинаре

Воз је стигао само до Рашке

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први човек шиптарске такозване „владе“ у Приштини Иса Мустафа одржао је вечерас ванредну конференцију за новинаре поводом последњих догађаја у вези са доласком воза из Београда на Косово.Уместо да објасни зашто су приштинске власти планирале терористичке акције, Мустафа је изјавио је да је „све што се догађало данас“ у вези са доласком воза из Београда у Косовску Митровицу, непотребна ситуација коју је „изазвала Србија“.

Он се посебно захвалио „Сједињеним Америчким Државама и земљама чланицама ЕУ“, како је рекао, на подршци институцијама Косова у решавању проблема због најављеног доласка воза из Београда у Косовску Митровицу.

Мустафа је рекао да су се све такозване институције Косова ангажовале да се то питање реши.

„Предузели смо све мере да информишемо међународне факторе о ситуацији, ангажовали државне институције и предузели све мере које су у складу са законом. Имали смо састанке са надлежним институцијама и међународним факторима“, рекао је Мустафа.

Са београдске железничке станице јутрос је кренула пробна возна линија до Косовске Митровице, међутим воз је стигао само до Рашке одакле ће се вечерас вратити за Београд.

На возу је на више језика исписано Косово је Србија, а унутрашњост је декорисана фрескама из српских манситра на Косову које су под заштитом Унеска.

Извор:srbijadanas.com/Танјуг