Србија

Напредњаци уверени! Србији је потребан Вучић као председник!

Вицепремијерка и функционерка СНС Зорана Михајловић, каже да Александар Вучић треба да буде кандидат СНС и власти на председничким изборима.

Она је додала и да само Вучић може да победи већ у првом кругу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Свидело се то некима или не, Вучић није само лидер Србије, већ је признат и препознат не само као лидер у региону, већ и као државник региона – истакла је Зорана Михајловић.

Она је указала да Србија мора да сачува политичку стабилност као предуслов за економски развој и најбољи одговор на то била би убедљива победа СНС на председничким изборима.

– Да не говорим о томе колико је за Европу важно да Балкан буде миран и стабилан. Зато је важно да Вучић буде председник јер би са те позиције лакше водио политику примерену времену које нас очекује. С позиције премијера и решавања дневно-оперативних проблема то би ишло много теже – рекла је Михајловићева.

На питање да ли то значи да Томислав Николић није био добар председник, она је одговорила да то није тачно.

– Ово неће бити избори само за председника Србије, већ за очување политичке стабилности Србије и региона. Ко то не разуме, тај не разуме време у ком живимо. За ‘вучја времена’ која долазе у регион, Европу и свет треба нам Вучић – рекла је Михајловићева.

Коментаришући кандидате опозиције – Сашу Јанковића, Војислава Шешеља и најављену кандидатуру Вука Јеремића – она је казала да је свако од њих донео Србији понешто лоше.

– Један је донео рат, санкције, беду и гориво у пластичним флашама, други пљачкашку приватизацију и сиромаштво, а трећи злоупотребу једне важне државне институције. Ако Вучић буде кандидат, сви они постају неважни и без шанси, али с друге стране, то показује колико би било неизвесно да СНС изађе са неким другим кандидатом – нагласила је Михајловићева.

Потпредседница Владе је у интервјуу истакла и да Рамуш Харадинај мора да одговара за злочине и да нико нема право да га од тога ослободи.

– Не може правда да не важи за Србе и не може Европа да аболира Харадинаја од злочина за који се терети. И ако је Харадинај толико сигуран у своју невиност, нека се појави на суду и суочи са оптужбама породица убијених Срба и Албанаца – додала је Зорана Михајловић.

 

Извор: Tanjug