Издвајамо Србија

НЕЋЕ СРПСКУ НИКО ДИРАТИ: Додик ЈАСНО поручио свима који би да мењају ГРАНИЦЕ РС!

Неће дозволити ново прекрајање граница

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Републике Српске Милорад Додик одлучно је одбацио сваку могућност прекрајања граница Републике Српске или умањења њених институционалних капацитета, нагласивши да сва његова политичка борба годинама уназад није ништа друго до очување РС и надлежности које су јој додељене Дејтонским споразумом.

На питање да прокоментарише изјаву потпредседника Републике Српске из реда хрватског народа Јосипа Јерковића, којом у контекст федерализације ставља и могућност измена граница РС, Додик је рекао да је то апсолутно неприхватљиво и неизводљиво и да, судећи по досадашњим изјавама функционера ХДЗ-а, то представља његов лични став. Да ли ће Федерација БиХ ући у процес федерализације, навео је Додик, то је питање за Федерацију и политичаре који тамо имају политичку одговорност.

– Забрињавајуће је да оне политичке партије из Републике Српске које су се свом снагом обрушиле на Јерковићев очигледно лични став, прешућују далеко теже изјаве и поступке бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, чија нескривена политичка платформа је урушавање, а потом и гашење Републике Српске – оценио је Додик, пренели су бањалучки медији.

Јерковић је јуче рекао да се нада да би се, након унутрашњег преуређења БиХ, у оквиру хрватске федералне јединице могао наћи већи део Посавине и делови Републике Српске.

Извор:Танјуг