Занимљивости Издвајамо

НЕВЕРОВАТНО: У близини египатских пирамида откривено 24 „ванземаљских црних кутија“ ! (ФОТО/ВИДЕО)

Оне теже више од 100 тона, сачињене су од чистог асуанског гранита и прецизно су дизајниране да имају ниво отпорности који се сматра изванредним и дан данас.

24 чудних и злокобних црних кутија у облику ковчега је откривено под земљом у планинској пећини, 12 миља јужно од Великих пирамида у Гизи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вештина тесања камена, која је тачна до неколико микрона, је толико невероватна да су неки стручњаци закључили да кутије нису саграђене за египатске фараоне, већ да су заправо остављене на Земљи од стране ванземаљске расе и једноставно присвојене од стране краљева.

Зифт црне кутије приказују поједине хијероглифе али су они толико лошег квалитета да се могу сматрати графитима.

Права сврха и функција ових кутија остаје непозната али оне су сигурно биле важне чим су се израђивале толико прецизно да би остале вакумиране толико хиљада година.

Оне су сада познате као Серапеум од Саккаре у сада напуштеном граду Мемфису  у Египту.

Фото: Јутјуб

Ово бивше место за сахрањивање верује се да је изградио фараон Рамзес ИИ пре око 3300 година.

Скорије истраживање предлаже опцију да је то било место за сахрањивање апис бикова, који су били обожавани као инкарнације бога Птаха.

Египтолози кажу да је зато што су се бикови поштовали као богови, Камвесет, син фараона Рамзеса ИИ  наредио изградњу тунела кроз једне од планина на налазишту, који је дизајниран са одајама са стране направљеним за чување великих саркофага од преко 100 тона и намењен чувању мумифицираних остатака бикова.

Храм је открио Август Маријет који је отпутовао у Египат како би сакупио коптске манускрипте али се касније више заинтересовао за остатке Саккара некрополиса.

  1. године Маријет је пронашао главу сфинге која је вирила из померајућих пешчаних дина, те је рашчистио песак и пратио булевар до налазишта.

Након расклањања камења које је прекривало улаз у катакомбу динамитом, он је ископао већину Саккара комплекса.

Погледајте видео:

 

Извор: Wебтрибуне.рс/Србија јавља