Здравље Издвајамо

НИКАД ГА НЕ БАЦАЈТЕ: Проклијали бели лук је СУПЕРЛЕК који убија ЋЕЛИЈЕ РАКА

Проклијали бели лук у односу на сирови доказано је појачава антиинфламаторно, имуно-убрзање, кардиоваскуларне здравствене заштите, и има ту способност да убије 14 врста ћелија рака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сумпором-богато једињење звано алицин, је ефикасно средство против бактерија, вируса, гљивица и паразита без токсичних споредних ефеката.

Прво, хајде да рашчистимо са тим гласинама “бели лук је отрован”, које неколицина потврђује, као и да је “семе јабуке и кајсије отровно”, теорију коју заступају они који шире страх.

Мало знања је заправо опасно када превидите све детаље комплетне слике. Оне,који за ширење страха користе дезинформације, треба сви да игноришемо. Овде прочитајте и зашто.

Међутим, има истине о токсичности белог лука ако купите конвенционално узгајан,увозни бели лук. Преко половине конвенционално гајеног белог лука долази из Кине. Скоро све остало долази из Мексика и неких јужноамеричких нација.

Одређене количине тог увезеног белог лука из Кине су узгајане у људском измету, према аустралијским извештајима.

Након неколико великих пошиљки сторнираних у САД због буђи и инсеката, Кина и друге нације прибегли су избељивању и фумигирању тог белог лука са метилбромидом, високо токсичним пестицидом који је забрањен у неким областима.

Постоји опција. Плати нешто више када купујеш локално узгајан бели лук или купи домаће узгајане органске главице белог лука. Иронично, токсичне мере у покушају да спрече увезени бели лук да се поквари такође инхибирају способност да проклија.

Проклијао бели лук је још и здравији

Проклијали бели лук, старији бели лук са светлим зеленим изданцима насталим из својих каранфилића, обично се сматра да им је увелико дошао крај и рутински бивају бачени у корпу за отпатке без размишљања.

Док нека старија биљна храна која почне да клија, као кромпир на пример, заправо може бити опасна, јер ослобађа отровне хемикалије које могу угрозити људе, то није случај са проклијалим белим луком.

У ствари, студија коју финансира Кореански Институт за планирање и евалуацију технологије, недавно је објављена у часопису АЦС` пољопривредне и прехрамбене хемије, утврђено је да проклијали бели лук има још веће антиоксидантне активности од своје млађе, свежије браће.

Истраживачи су знали да, када се садница претвори у зелену биљку, она тада производи многа једињења, од којих нека од тих једињења штите биљку од патогена.

Истраживач др. Џонг-Санг Ким, објаснио је: “Биљке су веома осетљиве на нападе бактерија, вируса и инсеката током клијања.

Њихова способност да производе разне хемикалије назива се пхитоалекинс и она омогућава биљкама да се бране. Већина од њих су токсични за микроорганизме и инсекте, али и корисни за људско здравље. ”

Кимова група установила је да се сличан процес може одвијати и када зелени изданци расту од старијих чена белог лука.

Они су утврдили да су изданци из белог лука, који су никли за пет дана имали највећу антиоксидантну активност, док су изданци из сировог белог лука имали мању антиоксидантну активност.

Када завиримо у материју мало дубље видимо да је клијање променило метаболички профил белог лука: Метаболички профил белог лука који је никао за пет до шест дана био је различит од метаболичког профила белог лука никлог за четири дана или мање.

Истраживачи су закључили да клијање може бити одржива метода да се повећа антиоксидантни потенцијал белог лука.

Проклијали бели лук у односу на сирови доказано је појачава антиинфламаторно, имуно-убрзање, кардиоваскуларне здравствене заштите, и има ту способност да убије 14 врста ћелија рака.

Сумпором-богато једињење звано алицин, је ефикасано средство против бактерија, вируса, гљивица и паразита без токсичних споредних ефеката.

Зато само напред, зграбите неколико домаћих, органских, главица белог лука са тржишних полица и једноставно омогућите им да клијају у вашој остави или складишном ормару како би увећали своја антиоксидантна својства.

 

Извор: Wебтрибуне.рс