loading...
Србија

Николић: И да Трамп ради најгоре што може, то не било горе од онога што би радила Хилари

Председник Србије Томислав Николић изразио је уверење да се сада државе које су признале самопроглашено Косово питају шта су тиме добиле, нагласивши да је време признавања прошло.

– Долази време када ће многи, нажалост, имати проблем какав има Србија – рекао је Николић за државну телевизију Португалије.

Када је реч о односу нове америчке администрације према питању Косова, Николић је истакао да очекује “да нова администрација САД размисли и каже Београду шта они мисле за Косово и Метохију”.

– Па, ако је то у складу са нашим жељама или бар да се нађемо негде у тим жељама прихватићу сваки савет САД – додао је Николић.

Он је навео да очекује од новог америчког председника Доналда Трампа да заустави ратове и вербалне сукобе, које је започела администрација пре њега и поновио да чека мишљење Трампове администрације о КиМ, те да је спреман да прихвати савет.

Николић је рекао да се не заноси да може да коментарише америчку политику, а још мање да може на њу да утиче или да је предвиди.

– Знам само да не може да буде тако лоша као што је била претходна администрација. Да Трамп најгоре ради од онога што је говорио, то још неће бити лошије од онога што би радила Хилари Клинтон – истакао је Николић.

Према његовим речима, Клинтонови су тако добро радили за Албанце да су добили споменике и називе улица по Приштини.

– Не може Америка да каже Србима и Албанцима – будите добри и лепо разговарајте, ако она уводи санкције Руској Федерацији. Не може Америка да буде главни судија и одређује како ко сме да се понаша у свету – констатовао је Николић.

Говорећи о процесу конституисања Заједнице српских општина, Николић је рекао да она још није основана зато што Албанци то не дозвољавају.

– Они сада уопште не желе да формирају ЗСО. Видећемо да ли Брисел може на то да их натера – рекао је Николић, упитавши о чему даље може да се разговара ако се споразуми не примењују, пренели су београдски медији.

Извор: Srna
loading...