Спорт

НОВАКОВА ЛЕКЦИЈА ЗА ЦЕО БАЛКАН: Хрвати ће бити одушевљени! Ево шта значи ИСКРЕНО пријатељство!

Пријатељство између српског аса Новака Ђоковића и бившег хрватског тенисера Ивана Љубичића најбољи је пример бесмисла сукоба и мржња на нашим просторима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђоковић је изјавио је да је и даље пријатељ са Љубичићем, који је сада у стручном штабу Роџера Федерера.

Ђоковић брани титулу у Мелбурну, а са Федерером би могао да се евентуално сретне тек у финалу Аустралијан опена. Швајцарац се вратио на терен после вишемесечне паузе због проблема са повредом.

Ђоковић је после победе над Фернандом Вердаском у првом колу турнира у Мелбурну одговарио и на питање шта мисли о Љубичићу.

„Драго ми је да могу да кажем да се ништа ту није променило. Знам Ивана више од десет година. Упознали смо се… Заправо, тренирали смо заједно, јер смо имали истог тренера, Рикарда Пијатија. Када је он био трећи на АТП листи, био је веома љубазан према мени. Био је увек пријатељски настројен, увек је био ту да ми да неки савет, било шта што ми је требало. Сећам се да сам чак и шпановање рекета променио због њега“, рекао је Ђоковић и наставио:

„Стварно сам се угледао на Љубичића. Он је један од оних људи који су, у то време, имали највише утицаја на мене. Када сам тренирао код Пијатија, увек сам желео да тренинг заједно одрадим са Иваном. У то време он је био један од најбољих тенисера света“.

Ђоковић је потом истакао да за њега уопште није битно што Љубичић сада тренира Федерера.

„Иван је увек био веома позитиван, увек пријатељски настројен, отворен за све сугестије, за питања, савете, за све што би мени могло да помогне да се развијем, да останем на правој стази. Тај однос смо развили на почетку нашег познанства и тако је и данас. Уопште није важно да ли је у Федереровом стручном штабу или не. Разговарамо потпуно исто као некада“, навео је Ђоковић.

Љубичић је иначе раније данас изјавио да је Федерер стигао у Мелбурну, јер жели да освоји Аустралију.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је и даље пријатељ са легендарним хрватским играчем Иваном Љубичићем, који је сада у стручном штабу Роџера Федерера.

Ђоковић и Љубичић су одиграли девет мечева у каријери, а Новак је победио на седам, док је Хрват два пута тријумфовао.

 

Извор: Kurir.rs