Издвајамо Свет

ОБАМА ЋЕ ПУЋИ ОД МУКЕ: Војне базе нису могле да сачекају Трампов портрет, скинуле Обаму и поставиле пародију (ФОТО)

У војним базама и федералним институцијама широм Сједињених Америчких Држава, у петак су уклоњени портрети бившег америчког председника Барака Обаме и замењени пародијама председника Доналда Трампа и министра одбране Џејмса Метиса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Политика САД је да портрети одлазећег председника морају да се уклоне до 12.01 после подне, један минут након што нови председник положи заклетву. Али нису све институције добиле званичан Трампов портрет.

https://twitter.com/j_stephens_14/status/823536742384996352

Многи објекти који нису добили званичну фотографију одлучили су да оставе празно место на зиду, а међу њима је и болница за ветеране „Џејмс А. Хејли“ у Тампи, на Флориди.

„Рамови ће бити празни док не добијемо замену из државне штампарије која је одговорна за штампање новог председничког портрета“, рекла је Шејна Родригес, портпаролка болнице „Хејли“ за „Тампа беј тајмс“.

„Модерна технологија променила је начин на који се израђују фотографије“, рекао је за лист Енди Стивенс из Централне команде САД у Мекдилу.

Стивенс је истакао да је портрете раније поштом слао званични фотограф и било да је потребно дуже време да се он замени.

https://twitter.com/AdamBaldwin/status/822631960237535232

„С обзиром на то да постоји стотине савезних/војних локација широм света које траже нову фотографију, већина канцеларије морала је да сачека неко време на портрет“, рекао је Стивенс.

Међутим, чини се да су неке војне базе нестрпљиве, па су одлучиле да замене Обамин портрет пародијом Трампа који стоји на тенку украшеном његовим именом, или фотошопираним у стилу историјских слика. Што се тиче Метиса, неке базе ставиле су пародију „Светог Метиса од Квантика“, популарну на интернету.

 

Извор: rs.sputniknews.com