Издвајамо Србија

ОГЛАСИЛА СЕ МИРА МАРКОВИЋ: Проговорила о нестанку Интерполове потернице

Суруга бившег председника СР Југославије има једну жељу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мирјана Мира Марковић, удовица бившег председника СРЈ и оснивача СПС-а Слободана Милошевића каже да не зна ништа о томе да је укинута Интерполова потерница за њом и додаје да би се радо вратила у Србију!

– Не знам ништа о томе. Први пут то чујем од вас – рекла је Марковићева на молбу да прокоментарише„нестанак“ црвене потернице за њом са веб-странице Интерпола.

На питање да ли би волела да се једног дана врати у Србију, само је са дубоким уздахом рекла: „Наравно”.

Да је сан Мире Марковић да се једног дана, макар накратко и као слободна жена коју нико не јури, врати у Србију, потврђује и њен блиски пријатељ, с којим је стално у контакту, а који није желео да му се открије име.

Виши суд: Потерница и даље на снази!

– Виши суд у Београду није наложио стављање потернице ван снаге, већ су решење о притвору и наредба о расписивању потернице некадашњег Окружног суда у Београду из 2003. године и даље на снази – навео је у свом саопштењу тај суд, а као коментар за „нестанак“ имена Мирјане Марковић са Интерполове листе тражених.

Што се тиче видљивости потернице за Мирјаном Марковић на сајту Интерпола, суд је указао да је то питање за Министарство унутрашњих послова.

– Она, што је и нормално, жели да једног дана поново осети под ногама тло своје Србије, које се никада није одрекла. Она се потпуно посветила својој породици, али дубоко у себи жели да још једном види свој град, своју земљу – каже нам саговорник.

Коментаришући то што црвене потернице за удовицом некадашњег председника Србије и СРЈ више нема на званичној веб-страници Интерпола, почасни председник СПС-а Милутин Мркоњић, један од ретких социјалиста који је током свих претходних година био у сталном контакту с њом каже да га то веома радује.

– Цео поступак који се водио против њих потпуно је бесмислен. Веома ме радује што је нестала потерница за Миром, а мислим да треба да буде повучена и она за Марком. Породица Милошевић стварно ни за шта није крива и кажем и сад оно што причам већ 20 година – они треба да се врате у земљу – каже Мркоњић.

Подсетимо, Мирјана Марковић већ годинама живи у Русији, која одбија да је изручи нашим правосудним органима.

За Марковићевом је потерница расписана због неодазивања позивима Окружног суда за суђење поводом посредовања у незаконитој додели станова из фонда Владе Србије, а тај случај је и даље у фази првостепеног суђења, а удовици Слободана Милошевића суди се у одсуству.

Фила: Срамно је што је Мира уопште била на потерници!

Познати београдски адвокат Тома Фила подсећа на то да је разлог због којег се Слобина удовица уопште нашла на Интерполовој потерници сраман.

– Могуће је да је прошло време, јер код њих има неко одређено време за потернице, које прође када су у питању нека мала дела, а Марко је тужен за велико кривично дело, зато је он вероватно ту. Мира је једно време на потерници била због неког малог стана који је дала својој кућној помоћници, а био је одузет од ње. Срамотна прича. А онда после тога, када се видело да ће да се врати, а то нико није желео, угурали су је уз Марка за шверц нафте и друга озбиљна дела – подсећа Фила.

Извор:srbijadanas.com/Ало.рс