Издвајамо Србија

ОПАСНИ ЏИХАДИСТА НА КОСОВУ: Секач глава хоће да руши светиње СПЦ!

Лавдрим Муџахери (Фото: Јутјуб)

Абу Абдулах ел Косово, који је у Сирији клао заробљенике и убијао их пројектилима из ручних бацача, планира нападе на српске светиње на Космету, пише Дејли мејл

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Абу Абдулах ел Косово, један од најкрволочнијих припадника Исламске државе, са још 400 терориста продро је из Сирије на Балкан и спрема напад на институције на Космету и Српску православну цркву!

Ову алармантну информацију објавио је британски лист Дејли мејл, позивајући се на изворе у италијанским специјалним службама.

Право име овог крвника је Лавдрим Мухаџери, познат је и као „касапин из Качаника“, а његове слике како одсеца главе заробљеницима згрозиле су свет. Јавност је остала згрожена и видео-снимком на којем се види како убија човека пројектилом из ручног бацача.

Како наводи Дејли мејл, италијанске службе имају сазнања да је он са својим саборцима дошао на КиМ у таласу миграната.

– Његов план био је да нападне израелски фудбалски тим током меча са Албанијом, али су и косовске државне институције и поседи СПЦ потенцијалне мете – наводи овај лист.

У новембру 2016. чак 19 терориста на Космету ухапшено је због морбидних планова, али се Мухаџери извукао јер се погрешно веровало да је у Сирији.

Зоран Драгишић, професор на Факултету за безбедност, каже да се поставља питање, уколико је овај терориста на КиМ, да ли је заказао људски фактор или су подбациле процедуре за кретање миграната.

– Ел Косово није мозак операције, али је изузетно опасан. Реч је о злочинцу и психопати који је спреман на све! Косовске институције су угрожене јер су џихадисти у више наврата поручивали да њихове власти сматрају слугама Запада, а српске цркве су неприхватљиве за њихове планове о калифату – наводи Драгишић.

У МУП уверавају Курир да је полиција након терористичких напада у Анкари и Берлину предузела додатне мере заштите:

– Појачани су надзор и контрола на граничним прелазима, аеродромима, железничким и аутобуским станицама, као и на свим местима где се окупља већи број људи. Додатна пажња полиције усмерена је на уочавање сумњивих пакета, људи и возила – кажу у МУП и додају да је појачано обезбеђење и испред верских објеката.

О Абу Абдулаху ел Косову (27)

* Рођен је 1989. године у Качанику, на југу Космета
* Одлази 2012. у Сирију и постаје члан Исламске државе
* Више пута био је снимљен на пропагандном видеу ИС како позива на џихад
* На интернету су објављене фотографије на којима сече главе и видео на којем убија човека из ручног бацача
* Амерички Стејт департмент ставио га је на списак терориста још 2014.
* На Космету је био 2013, где се фотографисао да би доказао да јесте био, али је избегао хапшење и вратио се у Сирију

Извор:Курир.рс/РУЖИЦА КАНТАР