Издвајамо Србија

ПАК УЗВРАЋА МИХАЈЛОВИЋЕВОЈ: Зорана, ти ниси Вучић! Празна лименка највише звечи!

Саветница за медије председника Србије Станислава Пак изјавила је данас да је јако изненађена саопштењем Зоране Михајловић и да није први пут „када премијер није ту да госпођа Михајловић даје изјаве као да је она председник или шеф странке или као да је она премијер“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпредседница владе Михајловић је саопштила јуче да од највиших државних званичника очекује да на провокације Приштине одговарају мирно и мудро, а оно што не очекује, јесте да председник Томислав Николић прозива Владу што није тражила повратак српске војске на Косово.

„Јако сам била изненађена тоном тог саопштења, обраћати се у првом лицу, ја не очеујем ово или оно, није нешто што би требало да каже госпођа Зорана Михајловић и не знам у ком својству се она обратила, да ли као члан председништва или као министар“, рекла је Пак.

Пак истиче да Михајловићевој апсолутно не приличи да се обраћа председнику на такав начин.

„Председник владе и председник странке има право да очекује од својих министара и од својих сарадника и од своје странке да се понашају на одређени начин, а овакво понашање је симптоматично, да се увек дешава када премијер није ту, да она више пута на неки начин преузима“, рекла је Пак.

Она каже да је члан ГО СНС и да је заиста изненађена оваквом реториком Михајловићеве, „која ми више приличи некадашњем Г17 за коју знамо да је била једно интересно удружење и никако партија, јер партија је врло хијерархијски устројена организација.

„Зна се како се доносе одлуке и на којим органима странке се доносе одлуке и која је улога председника странке и који има право као неко ко се на изборима доказао да може да води странку да се понаша на одређени начин. Уколико госпођа Михајловић сматра да тако може да се понаша она треба да изађе на изборе и да се опроба да ли може да води…“, поручила је Пак.

Према њеним речима, непримерено је да неко ко је члан председништва странке на тај начин се обрати председнику Србје који је од грађана добио мандат да водли политику ове земље заједно са Владом Србије.

„Имала сам више прилика током протеклих месеци да улазим у сукобе због некаквих изјава и провокација оних који себе виде као премијере или као председнике. Како да вам кажем, кажу да празна лименка највише звечи“, навела је Пак.

Пак је рекла да има информације да је Зорана Михајловић на седници Председништва странке, која је одржана за викенд, рекла да би на председничким изборима требало да се кандидује Александар Вучић, те да Николић „ништа није урадио“.

„Нисам члан Председништва, али чула сам да је Михајловић имала изливе свог виђења како то (предсденички избори) треба да изгледа, да је рекла да Николић ништа није урадио и слично“, навела је Пак. Коментаришући наводе појединих медија да је Николићев син Радомир „напао премијера“, Пак је навела да не верује да би млађи Николић некога вербално напао на такав начин.

Извор:Танјуг/Пинк