loading...
Издвајамо Србија

ПАНИКА МЕЂУ ПОЛИТИЧАРИМА ЗБОГ ФОТОГРАФИЈА: Дугачак је списак политичара који су се састајали са “ЗЕМУНЦИМА”!

Политички моћници већ данима су у грчу због могућности да се појаве њихове слике с мафијашима. Највећи број тих доказа није у Служби, већ се чува у приватним архивама.

Велимир Илић, лидер Нове Србије, објављивањем фотографије министра Златибора Лончара с вођом „земунског клана“ Душаном Спасојевићем Шиптаром отворио је Пандорину кутију. Након његовог открића велики број политичара већ данима је у страху да Илић на наредној прес-конференцији не покаже њихове слике из Шилерове, пише Курир.

Страх је додатно изазвао и сам шеф НС кад је рекао да слике које је њему доставила Служба, тако што су му их наводно убацили у поштанско сандуче, поседују и други људи из света политике.

Почетак краја

– Ствари полако излазе на видело. Наравно да је велики број политичара који је тих година ишао у Шилерову и данас врло активан на политичкој сцени. Објављивање слика из Шилерове са „земунцима“ који су осуђени за убиство премијера Зорана Ђинђића и серију других злочина почетак је политичког краја и то сви знају – каже извор листа и додаје:

– Илић је рекао да има слике Ненада Чанка и Војислава Шешеља са „земунцима“, али и још неких политичара. Због тога су сви у грчу, јер нико не зна ко је следећи.

Велимир Илић јуче није одговарао на позиве новинара, али је, кад је показао јавности прву фотографију Лончара са Шиптаром, рекао да има још много слика.

– Ово су слике из архиве Службе и мени су доставили слике у коверти. Има још много слика – казао је Илић.

Према речима Војислава Шешељ, лидера СРС, политичари су сада сигурно у страху због објављивања слика из злогласног седишта мафијашког клана.

– Многи се плаше. Сви Ђинђићеви људи су имали везе са „земунцима“ – каже Шешељ, а на опаску да је Чедомир Јовановић сам признао да се састао с њима једном, додаје:

– Сви они кажу – само по једном. Они рачунају само кад су изгубили невиност, после не воде рачуна. Излази-улази. Ма сви су, бре, били, не верујем једино да је Коштуница ишао тамо. Они су ваљда њему ишли.

Полиција нема слике

На питање да ли је у страху да би и његова слика могла да се појави у јавности, Шешељ кроз смех каже:

– Нисам ишао у Шилерову, они су долазили код мене кући, ипак сам ја војвода четнички, мени се на ноге долази.

Миле Новаковић, некадашњи шеф полицијске јединице „Поскок“, каже у разговору за Курир да они никад нису дошли у посед фотографија којима сада „маше“ Илић, али није искључено да су слике похрањене у некој приватној колекцији.

– Ни ове Вељине слике нити какве слике политичара и „земунаца“ ми нисмо пронашли, јер би се то досад приказало. Међутим, могуће је да их неко има у приватној колекцији – казао је Новаковић.

Божидар Спасић: Има више од 100 слика

Божа Спасић, стручњак за безбедност, каже да је сама чињеница да је Илић објавио Лончарове слике са „земунцима“ изазвала панику.

– Илић каже да и други политичари поседују те фотографије, страх је оправдан. Тих фотографија има на све стране и сад се само чека тренутак, политички згодан тренутак. Вероватно има на стотине таквих фотографија. Иначе, у свету је ретко да се политичар фотографише с неким из подземља, јер зна да би морао да поднесе оставку кад би те фотографије угледале светлост дана – каже Спасић.

Шешељ: Човић наручио земунцима да убију Шкрбу

Војислав Шешељ каже да је Небојша Човић наручио од „земунаца“ да убију Жељка Шкрбића, човека који је покушао да му преузме посао.

– Човић је био близак с њима, наручио је да му убију Шкрбу, криминалца из Сарајева, који је дошао да ради код њега. Међутим, временом је почео да се понаша као газда, да преузима контролу и Човић то више није могао да поднесе и наручио је „земунцима“ његово убиство. Код њих се наручивало – рекао је Шешељ.

 

Извор: Курир.рс