Здравље Издвајамо

Победила је рак бубрега и данас нема ни трага од болести! ЕВО КАКО… (РЕЦЕПТ)

Татјана Поповић Марић је девојка из Србије која се у раној младости суочила са опаком болешћу и ријешила да се избори хранећи се на начин који јој је омогућио да из борбе са животом изађе као побједник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У својој 18-тој години Татјана је добила канцер бубрега и након борбе коју је водила уз помоћ здраве исхране, ријешила је да посвети живот истој.

Уписала је студије на реномираном и свјетски признатом Институту за интегративну исхрану у Њујорку, где је изучавала на хиљаде дијетних режима и стекла звање тренера за здравље (Хеалтх цоацх).

“Хеалтх Цоацхинг ме је веома заинтересовао, јер се студије нису заснивале само на кориговању навика у исхрани. Овај концепт има ширину да се у обзир узме цјелокупно стање клијента, а не само начин на који се храни.

Мени је лично, након десет година бављења здравом храном, недостајала нека компонента до комплетног здравља и баланса коју нисам знала да дефинишем“, говори Татјана.

Она је иначе прва која је увела ову дисциплину у Србију и тиме пружила могућност људима да овим иновативним приступом коригују проблеме са исхраном, прекомјерном тежином, а све произведене нередовним животним навикама.

Није довољно само здраво јести, већ и направити прави баланс у организму.

За све оне који би жељели да пређу на здравији начин исхране, Татјана предлаже да за почетак пробају рецепт који се допада већини оних који су га пробали, а који је њен омиљени. Сем што је здрав, према њеним ријечима, он је и невјероватно укусан.

“Овај напитак можете слободно узимати и неколико пута недељно. Ради се о зеленом соку.

Зелена је боја природе. Она симболизује раст, хармонију, свежину и плодност“, говори Татјана.

Састојци:

– 1 шака спанаћа
– 1 шаргарепа
– 1 мања огуљена цвекла
– 1 огуљена зелена јабука
– 2 цм свежег ђумбира
– сок од једног лимуна
– 1/2 кашичице цимета
– 1/2 кашичице куркуме
– 1 1/2 чаша филтриране воде
– 2 коцке леда

Припрема:

Све састојке ставити у блендер или соковник (ако користите соковник зачине додајте накнадно и размутите их у соку), па их изблендирати или исцедити. Сипајте у чашу и уживајте у дивним укусима природе.

У намјери да се хранимо здраво, често чујемо ријеч “детоксикација” коју би требало да практикујемо с времена на време. Татјана је сврху појашњења написала књигу под називом “5 Дана Детокс Програм”, а која се бесплатно може преузети са њене Фацебоок странице.

“Детоксикација је практикована вијековима у разним културама, укључујући ајурведску и кинеску медицину, јер одмара, прочишћава и ресетује наше тијело изнутра ка споља.

Елиминацијом токсина, а потом пружањем организму хране која је здрава и богата многим нутријентима корисним за здравље, детоксикација помаже организму да се заштити од болести, обнови енергију, виталност и поврати неопходну равнотежу“, говори Татјана.

Ова млада девојка која је већ 10 година здрава захвална је професији која ју је научила начину живота којим би требало сваки човјек да живи.

Потребно је здравој храни само дати шансу и сазнати колико је заправо укуснија од било чега што нам се нуди под таквом етикетом, а ствара зависност.

Све је навика. А ова навика вас не приморава да се одрекнете ни сланог, ни слатког, ни укусног, ни здравог.

 

Извор: БКТВНеwс.цом