Издвајамо Србија

ПОПОВИЋ ОДБРУСИО МИЛУ: Павелић је над Србима изводио физички, а Ђукановић идентитетски геноцид!

Фото: Јутјуб

ИДЕОЛОШКОМ наследнику Анта Павелића, Милу Ђукановићу, смета истина коју износим о прогону Срба у Црној Гори и зато је његова Демократска партија социјалиста (ДПС) покренула хајку на мене у покушају да ме застраши и натера да одустанем од борбе да истина о угрожености српског народа у Црној Гори пронађе пут до међународне јавности и институција.

Loading...

Српски народ у Црној Гори је угрожен и дискриминисан по свим основама прописаним Европском конвенцијом о људским правима.

Режим у Подгорици се хвали напретком у европским и евроатлантским интеграцијама, а права истина је да последњи европски диктатор Мило Ђукановић гази основне европске вредности које се тичу људских права и права припадника националних заједница.

Србима је ускраћено право да раде у јавној управи, они су најбројнија популација на бироу рада.

Срби су једина нација у Црној Гори која не може да има српско и црногорско држављанство, док Албанци, Хрвати и Бошњаци могу да имају двојна држављанства.

Студенти на Филолошком факултету који студирају на катедри за српски језик дискриминисани су у односу на оне који студирају црногорски језик и не могу да добију посао.

Српски писци су изменом наставног програма уклоњени из уџбеника за ђаке у основним школама. Документа и сведочанства у школама не могу да се добију на ћириличном писму иако Срби инсистирају на томе.

Предузетницима који се изјашњавају као Срби држава не одобрава субвенције.

Свештенство Српске православне цркве се протерује из Црне Горе, а српски политички лидери се хапсе и проглашавају за државне непријатеље као да Црна Гора није и њихова држава.

Мило Ђукановић спроводи идентитетски геноцид над српским народом у Црној Гори, као што је Анте Павелић спроводио физички геноцид над Србима у НДХ. И Ђукановић и Павелић имају исти циљ – да се силом и репресијом затре сваки траг о постојању Срба на тим просторима.

Отворена мржња коју Ђукановић исказује према српском народу у Црној Гори дестабилизује читав регион, јер подиже тензије и подстиче поделе између два народа која су увек кроз своју историју имали братске и пријатељске односе. Због тога Ђукановић представља отворену претњу за стабилност и безбедност читавог региона.

О томе сам већ говорио пред руским званичницима у Москви, а говорићу у наредном периоду и у највишим институцијама у Вашингтону, Бриселу, Берлину и Паризу. Очекујем да и званични Београд престане да ћути и да одлучно и енергично стане у одбрану права на живот и постојање наших сународника у Црној Гори.

Напад ДПС на мене показује да Мило Ђукановић почиње да се понаша хистерично и нервозно јер је свестан да је изгубио подршку Вашингтона после победе Доналда Трампа на председничким изборима у Америци. Његов криминални режим је почео да се руши, а сам Ђукановић ће убрзо завршити тамо где му је одавно место – у историји политичког бешчашћа.

(изјава Ненада Поповића, председника Српске народне партије)

 

Извор: факти.орг

Loading...
loading...
loading...