Издвајамо Регион

ПОПОВИЋ: Свети Сава нова жртва идентитетског геноцида над Србима у ЦГ!

Фото: Јутјуб

Најоштрије осуђујем забрану обележавања празника Светог Саве у школама у Црној Гори и упозоравам да је овим чином отворена нова фаза у процесу идентитетског геноцида који над Србима у Црној Гори спроводи криминални режим Мила Ђукановића, поручио је председник Српске народне партије Ненад Поповић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Режим у Подгорици хвали се напретком у евроатлантским интеграцијама, а користи сва расположива средства да погази минимум људских права и потпуно обесправи и понизи српски народ у Црној Гори. Због тога су Срби у тој земљи данас најпрогоњенија етничка заједница у Европи, попут Срба и Јевреја који су у Другом светском рату страдали од руке усташа и нациста – поручио је Поповић.

Према његовим речима, прво је из школа у Црној Гори протерано ћирилично писмо, затим српски језик, затим српска књижевност и култура, а сада је на ред за протеривање дошао Свети Сава, чији је отац, Стефан Немања, рођен у данашњој Подгорици, некадашњој Рибници.

– Да ли је после протеривања Светог Саве из школа, следећа фаза протеривање Срба из школског система и забрана српској деци да се школују? – упитао је лидер СНП и додао:

– Ђукановићева забрана обележавања празника Светог Саве за Србе у Црној Гори, исто је као да неко покуша да забрани обележавање празника Светог Патрика за Ирце у САД. То је пример кршења људских права какав није забележен у модерној историји Европе.

Поповић позива Владу Републике Србије да пружи максималан допринос интернационализацији српског питања у Црној Гори, те да искористи све државне и дипломатске механизме који јој стоје на располагању, да српски народ у Црној Гори заштити од терора који над њим спроводи највећи криминалац у Европи, Мило Ђукановић.

Извор:Информер.рс