Русија

РОКЕНРОЛ ПУТИН Руски председник запевао и одушевио студенте (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин био је видно расположен на сусрету са студентима Московског универзитета, које је посетио поводом прославе Дана студената, а они су га дочекали са гитаром и песмом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од студената засвирао је гитару и почео да пева песму „Четрнаест минута пре почетка“. Путин је с осмехом пратио студенте, а када се испоставило да добар број њих не зна речи, и сам се латио микрофона како би показао млађим генерацијама „како се то ради“, пишу „РИА Новости“.

Песма је говорила о совјетском осввајању свемира, а била је хит 1960-их година након што је Јури Гагарин покорио космос.

– На прашњавим путевима удаљених планета остаће наши отисци стопала… – запевао је руски председник.

У разговору са студентима, Путин је причао о својим данима на факултету, и открио да је радио на грађевини како би зарадио додатни новац, пише „Лента.ру“.

када сам први пут отишао у грађевинску фирму да тражим посао, већ сам био добар у самбоу (совјетска борилачка вештина). Рад на грађевини помогао ми је да научим вредности колективног рада и заједничке сарадње. Тај тимски дух, помагање колегама..све су то јако важне животне лекције – поручио је председник Русије окупљеним студентима, међу којима је било доста оних који студирају грађевину.

Након тога, обећао је да ће одржати час џудоа заједно са јапанским мајсторима ове борилачке вештине.

– Уколико будем имао времена, сигурно ћу доћи касније и довести пријатеље, укључујући и осниваче џудоа, као и мог пријатеља, мајстора Јасухиропа Јамашиту – обећао је Путин, а од студената на поклон добио црни појас.

Ово није први пут да се Владимир Путин опустио и запевао. Током премијерског мандата 2010. године запевао је на добротворној вечери. Док су у публици седели глумачки суперстарови Кевин Костнер, Мики Рурк, Шерон Стоун, Курт Расел, Моника Белучи и многи други, Путин је сео за клавир и оптевао песму „Блуеберрy хилл“.

https://youtu.be/FYis0CCb51U

Извор: Blic.rs