Издвајамо Регион

РУДАН БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Ево шта је поручила омладини Хрватске…

Књижевница Ведрана Рудан својим текстом објаснила шта да ради Хрватска омладина.Ведрана је јасно,гласно и без длаке на језику поручила уз „сочне псовке“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пише:Ведрана Рудан

Видјела сам да се потписује петиција, студенти траже да им и даље остане неопорезиво 50.000 куна прихода годишње, ови нови су им износ спустили на 15.000. Потписала сам. Суосјећам са клинцима, али… Што значи “петиција”? Кад је у повијести “петиција” ишта промијенила? Нема тога што ми у Хрватској толико иде накурац колико ми иду млади. Откако постоји Хрватска, мислим на ово срање што неки називају државом, младе се зајебава, јебе и силује.

Морају плаћати студиј, не могу доћи до пристојног посла, послодавци им раде што им падне на памет, пристају црнчити за 3.000 куна мјесечно, потписују уговор о раду на двадесет и четири сата… Још се никад није догодило да се на неком хрватском тргу окупи група људи, рецимо њих пет тисућа старих од осамнаест до двадесет и пет, и запали педесет контејнера, зграду Сабора и Владе. Не, никад нису сачекали саборнике и саборнице, неописиви људски шљам, и пребили их шипкама на Марковом тргу. НИКАД!

Млади у Хрватској су без конкуренције најзлостављанија група људи. Немају ни елементарних људских права. На рад, образовање, кров, на здравље…Власт их јебе на милијун начина, а они или шуте и трпе и црнче или бјеже. Наши клинци су кукавице, безмудаши, пиздеки. Једино што знају је вриштати на фејсу, пријетити из празне пушке, потписивати петиције, а онда од стараца извући тисућу еура па бриснути у Ирску.

КОЈИ ВАМ ЈЕ КУРАЦ? Ја сам стара, и мени ће нова власт набити порез на хонорар иако ми је мировина двије тисуће куна, али ја сам сигурна да ћу, ако будем у прилици, Пленковићу или неком од пленковића сасути варикину у њушку. Додуше, рећи ћете, лако теби, што ти на прагу седамдесете можеш изгубити? Ако и завршиш у прдекану бит ћеш на огромном добитку. Држава ће ти плаћати стан, храну, режије, а слобода кретања ти ионако ништа не значи кад се због артритиса једва крећеш.

О томе вам говорим, клинци. Увијек себи нађете алиби. Зато јер сте глупи и зато јер сте насјели. Курац вам се диже на приче о усташама и четницима, пушите шторије о херојском Домовинском рату. Не знате да Хрватска данас има једно десет пута више “хероја” него их је имала деведесет и прве и да се ти “хероји” врло добро знају борити и изборити за своје интересе. Нема с њима лабаво. Ако им не даш бенефиције, станове, мировину у њиховој четрдесетој, одмах дижу шатор, стављају плинске боце на сред цесте и пријете дизањем града у зрак.

А ви, дркаџије? Пишете петиције. Коме? Пленковићу? Јебе се Пленковићу за вас. Њега занима како купити ИНУ тако да Амери и он буду задовољени. И како продати ХЕП. Па воду, па зрак, па шуме…Боли га курац за ваше проблеме. Пишете и шефу Моста. Ха, ха. Томе попу без мантије највећа је брига како саградити себи кућу уз чим ниже камате, како викендом службеним колима са ротационим свјетлима бриснути у Метковић и тамо као психић зарадити још лове поврх плаће па све то приказати као љубав према ситној дјечици. Нашим политичарима лове никад доста. Рођену би матер креснули за сто куна.

Клинци, размислите, размислите добро, који ће вам курац петиција? Не будите фејсбуквани, зграбите у руке било што тврдо. Палицу, летву, навуците на прсте пејсер, ако се оно челично тако зове, и крените већ једном. Јебо вас фејсбук! Јебала вас петиција.

Извор:рудан.инфо/Србија Јавља