Србија

ШЕШЕЉ: ВУК МИ ПОБЕГАО СА ТВ ДУЕЛА! Плаши се истине о Топчидеру, НАТО и милионима из Катара!

Вук Јеремић у недељу цео дан преговарао са ТВ Пинк о дуелу са лидером радикала, али се на крају уплашио и отказао гостовање!

Досовски кандидат за председника Србије Вук Јеремић уплашио се директног телевизијског дуела са лидером СРС Војиславом Шешељем и избегао „двобој“ који је био заказан за недељу у 21 час на ТВ Пинк, сазнаје Информер!
Јеремић и Шешељ требало је, по плану, да укрсте ставове уживо у специјалној политичкој емисији чији је водитељ Јована Јоксимовић. Иако је целог дана преговарао са људима са Пинка и у једном тренутку преко посредника поручио да је ‘близу одлуке да пристане’, Јеремић је у недељу предвече одбио гостовање правдајући се „неодложним обавезама“.
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Крајње бахато

Према речима нашег добро обавештеног извора, Јеремић је најпре, током преговора о ТВ дуелу, постављао бројне услове.- Прво је тражио да му се унапред достави списак питања и да му се детаљно изложе теме. Захтевао је и да се Шешељу не дозволи да му упада у реч… И иако су све његове услове прихватили и ТВ Пинк и Шешељ, он је у недељу увече преко секретарице јавио да неће доћи због, како је рекао, неодложних обавеза које су му искрсле… – преноси наш саговорник, који је инсистирао на анонимности.
Јеремић се јуче није оглашавао овим поводом, а коментар нисмо добили ни од његових сарадника у ЦИРСД. Шеф радикала Војислав Шешељ, на другој страни, потврђује да му је Јеремић „кукавички побегао с мегдана“.
– Био сам спреман да згазим Јеремића! Кад су ме звали са Пинка, одмах сам пристао на све Јеремићеве услове. Међутим, у недељу увече су ми изненада јавили да је емисија отказана. Уплашио се и показао да је најобичнија кукавица! Оно што је сигурно, Јеремића у емисији не бих штедео, а спремио сам му био и нека изненађења. Али мрав капиталац је побегао! – подвлачи Шешељ.
Наш саговорник додаје да има бројне доказе који компромитују Јеремића и да је њима планирао да га „изрешета“ у емисији:
– Један део тих ствари већ сам изнео у јавност, а један део чувам да му у кампањи саспем у лице. Рецимо, како је трошио паре док је био министар, на које је све луксузне дестинације путовао о трошку грађана Србије, како је тражио од амбасада да му доплаћују председничке апартмане јер му друге хотелске нису одговарале, како је бирао само најскупљи смештај, само „Шератон“, „Хајат“ и „Кемпински“… – набраја лидер радикала и каже да се Јеремић ипак највише плаши афере „Топчидер“, истине о својим тајним везама са НАТО пактом, али и милионима које добија од исламиста из Катара!
– Јеремић се страшно, најстрашније плаши истине о убиству гардиста у Топчидеру јер је и те како умешан у заташкавање тог страшног злочина! Он крије и своје блиске тајне везе са НАТО пактом, а ‘Викиликс’ показује и да је јако близак са Мишковићем и другим тајкунима… На крају, пре или касније мораће да објасни и зашто и како добија милионе евра од исламиста из Катара – набраја Шешељ.
Искусан политичар

Ипак, Бојан Клачар из „Цесида“ сумња да је разлог отказивања емисије Јеремићев страх од Шешеља јер је Јеремић ипак политичар са великим искуством.
Не верујем да се плаши јер он није политичар од јуче. Можда му се не уклапа у концепт и стратегију кампање, па му је сувише рано за такву комуникацију… – закључује Клачар.
Извор: Informer.rs