Србија

ШОКАНТНО! ЧЕДИНИ ЉУДИ СУ МИ ЛОМИЛИ КОСТИ! Сведочење о зверском мучењу члана Макине групе

Драган Илић Лимар, члан Макине групе, ОТЕТ ЈЕ И МУЧКИ ИСПРЕБИЈАН скоро до смрти, откривено је након скидања ознаке поверљивости са полицијског извештаја о хапшењу овог криминалног клана! ШОКАНТНО је то да је Илић открио да је међу отмичарима био Чедомир Јовановић, тадашњи шеф посланичке групе ДОС-а..
 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу људима које је Драган Илић Лимар, члан Макине групе, прво видео после вожње у гепеку с црном кесом на глави и мучког пребијања како би за убиство полицијског генерала Бошка Бухе оптужио тај клан, био је Чедомир Јовановић, лидер ЛДП!

Ово пише у службеној белешци Службе генералног секретара МУП, на чијем је челу тада био Владимир Божовић, која је испитивала поступање полиције током истраге убиства Бухе.

У белешци је наведено да је пре хапшења Макине групе направљена стратегија коју је образложио тадашњи начелник СУП Београд Милан Обрадовић.

– Група радника СУП Београд, по налогу истражног судије Окружног суда у Београду (број КРИ 1558), око 14 сати 27. октобра 2002. привела је на информативни разговор Драгана Илића, званог Лимар, из Белог Потока. Приликом претреса његове куће нађена је велика количина оружја. Одређено му је задржавање до 48 сати, а онда је и пуштен да се брани са слободе – наводи се у белешци, као и:

Убићемо ти дете

– Исте вечери у његову кућу упадају непознате особе с фантомкама на глави, „без икаквих видних обележја полиције“. Те особе су, уз примену физичке силе, извеле Илића из куће без икаквих објашњења, не легитимишући се и не представљајући се.

Божовићеви сарадници су о овоме разговарали с Илићем у Централном затвору. Ти непознати људи су га, тврди он, убацили у гепек црног „аудија“, а после краће вожње почели су да га физички злостављају. Све време на глави је имао црну кесу. Убрзо је дошао још један аутомобил. Из њега је изашао човек, за кога је Илић закључио да је „главни“, који му је рекао да они нису полиција, али да имају овлашћења од министра Михајловића.

– Од Илића су захтевали да на суду изјави да је Жељко Максимовић Мака ликвидирао више од сто људи, да је он човек Војислава Коштунице, који уз помоћ генерала Аце Томица и Радета Булатовића планира убиство премијера Зорана Ђинђића и Чедомира Јовановића, да је Маки убио и полицијског генерала Радована Стојчића Баџу, генерала Буху, Миодрага Стојановића Гидру и Милана Рајковића Миланчета… – наводи се у извештају СГИ, као и да је Илић казао да су му те непознате особе сугерисале да се убиство Ђинђића, као и Јовановића, планира снајперском пушком. Пошто је одбио, почели су да му ломе прсте обе шаке, док је један припретио да ће његовој петогодишњој ћерки одсећи палац који сиса кад спава. Тада је пристао да каже шта желе од њега. У извештају се наводи да је Илић после злостављања пристао на сарадњу, да су га непознати људи после тога угурале у аутомобил и возиле до 30 минута. Када су га извукли из пртљажника, замолио их је да му ослободе уста.

Угледао Шиптара и Чеду

– У моменту подизања пластичне кесе и ослобађања уста и носа, Илић је успео да види да се налази у кругу, парку или дворишту неке велике зграде, а у својој непосредној близини јасно је препознао нека од лица која су дочекала возило – Чедомира Јовановића, Милана Обрадовића, Душана Спасојевића и вероватно Ненада Милића – пише у извештају.

Јовановић и Михајловић нису хтели ништа да коментаришу.

Извор: Kurir