Србија

ШОКАНТНО СВЕДОЧЕЊЕ: „Кад су убили Аркана, добили смо јасно наређење од Легије“

Сведок сарадник Миладин Сувајџић, звани Ђура Мутави, рекао је у наставку сведочења пред Специјалним судом да припадници „земунског клана“ стоје иза убиства новинара Славка Ћурувије, али и убистава бившег директора ЈАТ-а Живорада Жике Петровића и генералног секретара Југословенске левице Мирослава Тодоровића Кундака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сувајџић је на суђењу четворици припадника ДБ-а оптужених за убиство Ћурувије, судском већу рекао да је то чуо од убијеног Милета Луковића званог Кум, једног од вођа земунског клана.

– После атентата на премијера, ја сам био курир и дошао сам у стан, у Војводе Степе, у ком је био Миле Луковић Кум. Он је знао да му је то крај и тада је испричао да су „Земунци“ убили Ћурувију, али и Жику Петровића и Кундака – навео је Сувајџић.

Луковић је, како је навео сведок сарадник, тада поменуо још пет, шест убистава.

Такође је тврдио да је тада осим њега у стану била и Љиља Буха бивша супруга такође сведока сарадника Љубише Бухе Чумета.

Сувајџић је претходно рекао рекао је да је у јуну 2002. сазнао да је требало да припадници земунског клана убију Мирослава Курака и Ратка Ромића, оптужене за убиство Ћурувије.

Он је, на питање заменика тужиоца Миленка Мандића рекао да је то сазнао од припадника земунског клана Милоша Симовића као и да је потом чуо да се од убиства Курака и Ромића одустало.

– Симовић је дошао код мене и тражио специјале (мобилне телефоне) и рекао је да су тражили да убију људе који су убили Ћурувију – рекао је Сувајџић.

Сувајџић је рекао и да је његова улога у том убиству требало да буде набављање мањих аутомобила.

Он је рекао и да се од тих убистава одустало, како је чуо, јер се Курак договорио са командантом ЈСО Милорадом Улемеком Легијом а Легија са шефом земунског клана Душаном Спасојевићем.

-Знам и за освету Ражнатовићу, то је потекло од Улемека. А после је он завршавао да нема трагова с полицијом, открио је прилично конфузан пред судом, на шта га је судија Снежана Јовановић замолила да појасни оно што је казао.

-Душан Спасојевић нам је казао да је Легија наредио освету за убиство Жељка Ражнатовића, појаснио је Мутави.

Сувајџић, познат под надимком „Ђура Мутави“, налази се на непознатој локацији под заштитом полиције а на почетку сведочења је навео да је променио име

 

Извор: Kurir.rs