Србија

Што сте се извињавали Американцима? Незгодна питања на Јеремићевој трибини (ВИДЕО)

Вучетић упутио незгодна питања Јеремићу на трибини у Трстенику, за која тврди да постоје докази у званичним депешама Америчке амбасаде

Како коментаришете то што се сте јавно извињавали Американцима због анти-америчке реторике, правдајући то предизборном кампањом? Како коментаришете то, што сте заступали став да Србија треба да постане пуноправна чланица НАТО и да наша држава не треба да има изграђен правни поредак на КиМ? Ово су питања, које је Предраг Вучетић испред Групе грађана “Бела лађа” упутио Вуку Јеремићу, кандидату за председника Србије, на предизборној трибини у Трстенику.
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако званична кампања за председничке изборе у Србији још увек није почела, Вук Јеремић се већ две недеље налази у обиласку земље. На тибини у Трстенику, сусрео се са непријатним питањима, које му је упитио Предраг Вучетић испред Групе грађана “Бела лађа”.

Мада, су се сложили око првог питања да у Србији постоје политичари који седе на две столице и да код истих не постоји присуство јасног државног става, преостали део полемике није донео лака питања за бившег министра спољних послова.

Управо му је Вучетић поставио питања везана за период, када је Јеремић обављао поменуту функцију.

– Како коментаришете то што се сте јавно извињавали Американцима због анти-америчке реторике, правдајући то предизборном кампањом? Како коментаришете то, што сте заступали став да Србија треба да постане пуноправна чланица НАТО и да наша држава не треба да има изграђен правни поредак на КиМ – питао је Вучетић, који овом приликом најавио и своју кандидатуру за председника Србије.

На сва питања Јеремић је одговорио да то није тачно, мада је Вучетић до краја полемика тврдио да је то записано у званичним документима Амбасаде САД у Београду.

Сличну тврдњу изнео је и лидер СРС Војислав Шешељ у књизи “Викиликс ми јавља – Други део”.

У књизи су објављене депеше Амбасаде САД у Београду које, како сматра, доказују да су представници власти од 2000. године, међу којима и председнички кандидат Вук Јеремић, били под директном контролом америчког амбасадора.

https://youtu.be/wVJIWJ285xQ

Извор: Telegraf.rs