Свет

Скандал у Белој кући! Ево кога Трамп поставља за свог саветника!

Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп именоваће свог зета Џереда Кушнера за свог вишег саветника, објавили су страни медији, упозоравајући да би тај потез могао да се покаже упитним избором због могућих оптужби за непотизам. Именовање Џереда Кушнера није неочекивано, али се није знало коју ће службену улогу добити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Попут Трампа, Кушнер је такође њујоршки предузетник на тржишту некретнина и с разгранатом мрежом пословних односа, што би могло да представља потенцијални сукоб интереса.

Кушнер, који се 2009. године оженио најстаријом Трамповом ћерком Иванком, помогао је републиканској победи Трампа над Хилари Клинтон на председничким изборима 8. новембра.

Такође предводи породичну грађевинску компанију “Кусхнер Цомпаниес”, а тај 35-годишњак је и издавач недељника “Неw Yорк Обсервер” којег је стекао као 25-годишњак.

За сада није јасно како ће на то именовање утицати савезни закон против непотизма који председнику забрањује запошљавање чланова породице у његовој администрацији.

Вођа демократа у Сенату Чак Шумер данас је изразио противљење предлогу да се ове недеље расправља о седам особа које је Трамп предложио за свој кабинет.

– Нагурати сва та саслушања у један или два дана, терати чланове да трче од једног до другог одбора, нема смисла. Једино што је поштено јесте да сваки од именованих буде подвргнут темељној провери – казао је Шумер.

Извор: Telegraf.rs/ Vestionline