Регион

Скандал у БиХ: Српску прекрили лобањама и крвљу

Како се приближава обележавање Дана Републике Српске, појединци у Сарајеву се такмиче ко ће целу Српску више да увреди, јављају медији из РС.

Бошњачки покрет за равноправност народа, чији је председник контоверзни Сејфудин Токић, баш на 9. јануар у Сарајеву, у Гази Хусрев-беговој библиотеци, организује обележавање „Дана патриотизма – сећање на почетак геноцида над Бошњацима 92-95
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На позивници, која је стигла и у редакције медија у Српској, страшан призор: Српска је приказана прекривена мртвачким главама и крвљу, док је простор Федерације БиХ – потпуно чист, преноси мондо.ба.

Увреде у виду „честитки“ и ове године стигле су од неколико бошњачких удружења, на челу са онима из Сребренице. Институцијама и функционерима Српске, од локалног до републичког нивоа, ови „помиритељи“ послали су „разгледницу“ са „резултатима 9. јануара“ на којој су фотографије и имена осуђених Срба у Хашком трибуналу и у Суду БиХ.

„Те пресуде казују да је РС институционално и систематски стајала иза геоцида“, наводи се у „разгледници“.

Председник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић каже да је све ово покушај омаловажавања Дана Српске и наставак познате политике.

– То ме не изненађује, али ме изненађује изостанак реакције заједничких органа БиХ. У крајњем случају, то је увреда, јер након 20 година још тражимо више од 200 несталих особа у Сарајеву, да не помињем остала стратишта у Федерацији – рекао је Митровић

Извор: Mondo.ba